Események betöltése

« All Események

  • Ez az event elmúlt.

TranzDanz / Ratville Premier / Nemzeti Táncszínház / Mom Kult

2017-05-09 @ 19:00 - 20:00

2017/05/09 ✖ TRANZDANZ – RATVILLE ✖ PREMIER! ✖ Nemzeti Táncszínház ✖ Mom Kulturális Központ

██████████████████████████████

A magyar kortárs tánc egyik legjelentősebb független társulata, az idén 30 éves TranzDanz legújabb darabja a Nemzeti Táncszínházzal koprodukcióban megvalósított Ratville. „Jó egy évtizede már, hogy Kovács Gerzson Péter figyelme a rá jellemző elemi és őserővel a jelen torz panoptikuma felé fordult. …Fanyar iróniával, értéssel, megértéssel veszi kézbe, forgatja, tartja a fény felé napjaink alakjait, tekintet nélkül osztályra, élőhelyre, (társadalmi) súlyra” – írta Halász Tamás a Déjá Vu Lábán nominációjában. A Bankett, az Örökélet termékek és a Déjá Vu társadalomkritikus darabjainak sorába illeszkedik ez a produkció is, amelynek sötét tónusaira, fragmentált mikrotörténeteire, szereplőinek csetlés-botlására, őrületeire, animális létére, tétovaságára és végletes eltökéltségére, egyszóval a figurák és helyzeteik megformálására nagy hatással volt Karasznahorkai világa.

…„s a kihalt város halott nyugalmát sem zavarta más, csak az előbbi, most már egyre erőteljesebben hallatszó pöfögés, s a némaságnak ebben az ijesztő teljességében – hogy se jajkiáltás, se egy ütés puffanása, a majdnem sértetlen csöndre az artézi kút körüli bűntett is, mert mi más lett volna, a maga hangtalan történetével felelt – már korántsem látszott olyan különösnek, miért nincsen legalább néhány ember errefelé… Balsejtelemtől hajtva sietett tovább, s lassacskán úgy érezte magát, mintha egy gonosz álomban járna, majd, hogy egyre közelebb ért a mostanra már tisztán hallható pöfögés forrásához, s a vadgesztenyefatörzsek rácsa közt váratlanul megpillantotta az otromba szerkezetet, biztosra vette, hogy a kimerültségtől s félelmével küszködve egész egyszerűen képzelődik csupán, mert amit meglátott, az az első percben nem csak megdöbbentőnek, hanem egyenesen hihetetlennek tűnt.” (Krasznahorkai László: Az ellenállás melankóliája)

A Harangozó és kétszeres Lábán Díjas koreográfus 2014-ben a DiverZity-ért Az Év legjobb alkotója díjat nyerte el. A darab szereplői közül Bora Gábor Harangozó Gyula Díjas 2010-ben, Gera Anita 2013-ban, Tókos Attila 2014-ben részesült Az évad legjobb táncosa/táncosnője elismerésben, utóbbiak mindketten 2014-es Junior Príma Díjazottak is.

██████████████████████████████

✖ Koreográfus, látványtervező: Kovács Gerzson Péter
✖ Táncosok: Gera Anita, Bora Gábor, Tókos Attila, Újvári Milán
✖ Zene: Wondawulf

██████████████████████████████

✖ Helyszín / Venue: Mom Kulturális Központ (Budapest, Csörsz u. 18, 1124)
✖ Kezdés / Start: 19:00

██████████████████████████████

✖ Jegyértékesítés:
http://www.nemzetitancszinhaz.hu/tartalomkezelo/tartalom/jegyinformacio
Mom Kulturális Központ
Nyitva tartás | mindennap 8.00-19.30 óráig | továbbá rendezvényekhez igazodóan.Telefon | [+36 1] 319 9854 / 222-es mellék
e-mail: jegy@momkult.hu

██████████████████████████████

A produkció megvalósítását támogatta: Nemzeti Tácszínház, NKA, Movein Studio

Részletek

Dátum:
2017-05-09
Időpont:
19:00 - 20:00