Események betöltése

« All Események

  • Ez az event elmúlt.

The Physics House Band /UK/, InTechnicolour /UK/

2017-05-16 @ 20:00 - 22:00

A brit sajtón az elmúlt négy hónapban teljesen végiggázolt a Physics House Band új lemeze, a Small Pondnál (Mutiny On The Bounty, Valerian Swing) megjelent Mercury Fountain. A pszichedelikus, progresszív instrumentális rockzene jazzes határait feszegető brightoni zenekar – amire hallhatóan nagy benyomást tett a King Crimson, a The Mars Volta és a Mahavishnu Orchestra is – május 16-án, az A38 Hajó tetőteraszán adja majd első hazai koncertjét.

https://www.a38.hu/hu/program/the-physics-house-band-uk-intechnicolour-uk

Sam Organ, Adam Hutchison és Dave Morgan triójáról nem véletlenül áradozik a The Guardian vagy a Quietus: okos, jazzes dalszerkezeteik vezérfonalát Alejandro Jodorowsky (a Holy Mountain és az El Topo rendezője) és Jean Giraud, azaz Moebius képregénye, a The Incal ihlette. „A lemez egy utazás az elme űrje és az asztrális kisugárzás között” – és ez tetten is érhető abban az érzelmekben és hallucinogénokban gazdag tripben, amit a trió kínál. Az Alexander Calder szobráról elnevezett zenekar az elmúlt években a saját hangját kereste, ez idő alatt pedig sikerült annyira láthatóvá válniuk a határfeszegető, progresszív zenét kedvelő közönség számára, hogy felléphettek a Jaga Jazzist, a Mono, valamint alt-J előtt is, miközben a próbateremben 33 hangszerre írták meg az új lemezt. Persze ehhez az a nyitottság is szükséges volt, hogy a zenekar tagjai egyébként is a zenével kelnek és fekszenek: lemezboltban és kiadónál dolgoznak, valamint komolyzenei zeneszerzést vállalnak független filmekhez. Így ismerkedhettek meg a Syd Arthur révén ismert Joel Magillel, valamint Kate Bush unokaöccsével, Raven Bush-sal, akik producerként kísérték végig a lemez felvételeit.

Az album dalaival a zenekar körbejárja Európát, és így május 16-án Budapestre is eljutnak, ahol az A38 Hajó tetőteraszán adnak majd egy kétségkívül impulzív koncertélményt, nem csak a fúziós prog rock szerelmeseinek.

Az estét az InTechnicolour nyitja, amire a Physics House Band oldalhajtásaként is tekinthetünk – a brightoni és londoni zenészekből álló zenekar idejekorán megtalálta saját hangját a stoner metal világában, és erre a szigetországi sajtó is felfigyelt: a bemutatkozó EP megjelenése után a Decibel egyből nagyinterjút csinált a srácokkal. Zaklatott, pszichedelikus és matekos dalszerkezeteikben a stoneres hajlítások tökéletes kontrasztként jelennek meg, és az is kétségtelen, hogy előzenekari koncertjük több lesz, mint egy sima előzenekari bemelegítés.

Jegyár: 1500 Ft, elővételben: 1000 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón. Az esemény az európai tehetségek mobilitását segítő Kreatív Európa projekt, a Liveurope jóvoltából valósul meg.

Részletek

Dátum:
2017-05-16
Időpont:
20:00 - 22:00

Szervező

A38 Hajó
Telefon:
+36 1 464 3940
Honlap:
https://www.facebook.com/a38.hajo

Helyszín

A38 Hajó
Petőfi híd, budai hídfő / Petőfi bridge, Buda side
Budapest, 1117 Hungary
Telefon:
+36 1 464 3940