Események betöltése

« All Események

  • Ez az event elmúlt.

Ten Years Before | Papaver Cousins + Mano

2017-05-11 @ 20:30 - 23:00

TYB goes deeeep…

A Ten Years Before havonta jelentkező koncertsorozatában ezúttal két folk-blues formációt vonultat fel, akik nem félnek kiénekelni magukból a külső-belső harcokat. Útkeresés, szeretet és nem-szeretet, végeláthatatlan szóképekkel tarkítva.

Papaver Cousins

Modern folk-blues duó, Szendrey-Nagy Olivér és Nagy Barnabás vélt, vagy valós unokatestvéri kötelékében. 2015-ös bemutatkozásukat másfél év magányos felkészülés előzte meg, a közös úton pedig Tom Waits „Closing Time”-ját hallgatva indultak el 2014. január 19-én. Dalaik életből vettek: azokról szólnak, akiket szeretnek és azokról is, akiket nagyon nem. Első single-jük, a „No God Can Cage My Love”, a Stenk dalversenyébe is bekerült. Első élő felvételük 2017 elején került nyilvánosság elé. “A Holy Night with Papaver Cousins” c. lemez EP és koncertfilm formájában jelent meg januárban, egy vidéki kápolnában rögzített koncert hat dalát tartalmazza. Április óta pedig „Lack of Lightness” néven első nagylemezüket is hallhatjuk, ami finom intellektussal dolgozza fel a szerelem, a család és az Istennel való perlekedés kérdéseit.

Mano

Buday Mátyás „Mano” zenéje olyan, mint a hazatérés két utazás között, ahol összegezhetjük a megtett kilométerek tapasztalatait. Egy rendes folkzenészhez illő módón vidékről (egészen pontosan egy erdőből) költözött a zene miatt Pestre, ahol a Bohemian Betyars-zal osztozik egy lakáson. Egyébként Manó és a betyárok története sok ponton összefűződik: amellett, hogy a tavalyi UbikEklektiken játszott először (még név és saját dalok nélkül), supportként elkísérte őket magyarországi turnéjukra. Az érzelmeit erőteljes blues-körökben kifejtő singer-songwriter ugyanolyan bátran nyúl a telt, reverbe-s hangzásokhoz, mint a folkzene elemeihez. Személyes varázsának titka a szöveg, a hang és a zene intim összhangjának a megteremtése. Nem köti le magát egy hangszernél, folyamatosan és szerteágazóan fejleszti játékát, amit bele is épít a zenéjébe. Dinamikus, intuitív, érzelmekkel teli színpadi jelenléte magával ragad az ismeretlen felé vezető úton.

Belépő: 500 Ft

További részletek hamarosan!

Részletek

Dátum:
2017-05-11
Időpont:
20:30 - 23:00

Szervező

Ten years before

Helyszín

Mika Tivadar Mulató
Kazinczy utca 47.
Budapest, 1075 Hungary
Telefon:
+3620 9653007