Események betöltése

« All Események

  • Ez az event elmúlt.

Németh Róbert / The Houdinis koncert – A38 Tetőterasz

2017-06-01 @ 19:00 - 22:00

The HOUDINIS / Németh Róbert koncert az A38 Tetőteraszán!

A pop post punk dark wave nagy menekülőművészei és kitűnő dalnokai adnak nagyszerű koncertet ezen az estén azzal a Németh Róberttel karöltve, aki nemrégen mutatta be az A38-on kiváló szólóprojektjét.

Jegyelővétel: 1500 Ft
Helyszínen: 1800 Ft
https://www.a38.hu/hu/program/houdinis-hu-nemeth-robert-hu

————–

Németh Róbert

Lehet ihletnek nevezni, lehet ajándéknak, de a művészetben a látszólag semmiből jövő jó dolgok mindig azt jelentik, hogy könnyeden, majdhogynem készen és boldogan érkezik, születik a tiszta, sallangoktól mentes alkotás. Igaz ez Németh Róbert első nagylemezére is, aminek elindításához elég volt egy sornyi jó szöveg a zenész kisfiától. „Egészen biztos, hogy rémesen nyálas, meg modoros lenne azt mondani, hogy ez a lemez ajándék, sőt, talán nem is lenne pontos ez a szó arra, ami történt, úgyhogy nem is mondom ezt – inkább az mondom, hogy a semmiből jött és itt van. Oké, nem pont a semmiből: olyan 18-20 éves korom körül írtam dalokat – szerencsére nem maradt nyomuk –, aztán még a HS7 elején is; van belőlük kettő a zenekar első lemezén, aztán később egy-egy versszaknyi szöveg, vagy egy-egy sor erejéig előjött ez a szenzibilitás, de semmi több. Amikor vége lett a Hevenynek, akkor sem terveztem, hogy saját lemezt csinálok majd, úgy tűnt a Pegazusok Nem Léteznek-tagságom bőven kielégíti a zenei ambícióimat. Fel sem merült semmi ilyesmi. Aztán idén tavasszal egyszer csak, egyik éjszaka írtam egy dalt a kisfiam egy jó mondata nyomán, ez lett a Meteor – gondoltam, mi lenne, ha felvenném. Aztán egyszer csak rám dőlt a többi dalt.”

Amelyek összességében egy olyan dalszerző-előadó albumot hoztak létre, ami ritka a magyar pop világában. Egyrészt tisztelegnek a dalszerző-előadó hazai hősei, a Cseh-Bereményi dalszerzőpáros, Víg Mihály és úgy általában is a Trabant/Balaton-dalok előtt, másrészt olyan zenei hangulatokat járnak körbe, amik szintén annyira hiányoznak a hazai palettáról: a lofis esztrád kamarapoptól a míves nagyzenekari hangszerelésen, a dreampopon és a folkos elágazáson át a csilingelős akusztikpopig terjed a skála. Ráadásul harmadrészt csupa remek előadó (a hatvanas évekből a Velvet Underground és a Beach Boys, a filmzenék felől John Barry, a kilencvenesekből a kevésbé harsány Beck, aztán twee-s Belle And Sebastian, a kamarapopos The High Llamas, az akusztikpopos Kings Of Convenience és Damon Albarn – főleg legutóbbi szólólemezének) ihletése hallatszik ki a közéleti megfigyelésekről és az élet apró örömeiről szóló dalokból, amelyek egy közvetlen és nagyon szép lemezzé állnak össze – többek közt az Esti Kornélból és a Pegazusok Nem Léteznekből ismerős Lázár Domokos és Takács Zoltán Jappán (ex-HS7, Soerii & Poolek) segítségének köszönhetően.

A Nincsen mozgás az eseményhorizonton dalai Budapesten először az A38 Hajó intim hangulatú, különleges panorámával rendelkező kiállítóterében csendültek fel, ahol Németh Róbert mellett a lemez több közreműködője is színpadra állt pár szám erejéig.

Németh Róbert és zenekara jelenleg új dalokon dolgozik.

A zenekar tagjai:
Németh Róbert: ének, gitár
Szalay Péter: gitár
Lázár Domokos: billentyű, gitár
Horváth Kristóf: basszusgitár
Lázár Ágoston: dob

FB: https://www.facebook.com/nemethrobertmusic
Bandcamp: https://nemethrobert.bandcamp.com/releases

———-

The Houdinis

A Houdinis közel húsz éve alakult zenekar, tagjai számos meghatározó magyar együttesben működtek közre, illetve sok neves előadó zenélt már a zenekarban (Kiss Tibor, Varga Líviusz, Kiss Endre, stb.). Az 1989-ben Pakson alakult The Houdinis zenei irányvonala a dark wave, punk, metál és a pszichedelikus rock. A Houdinis fennállása során két EP-t (Reaction – 1991, The Houdinis – 1992) és egy nagylemez-anyagot (For Sale – 1994), végül egy válogatást (Simple End, 1999) jelentetett meg. A legutóbbi albumuk, a 2016-os EMBER (Parázs) címet viseli, ez jelzi az új kezdetet és az új lehetőségeket a zenekar új felállásában, a hangzás pedig gazdagon merít a 80-as, 90-es évek zenei világából és ötvözi azokat friss rock, pop és punkos hangzásokkal. A Houdinis zenekar tagjainak hosszú zenei múltja (Heaven Street Seven, Túlvilág, Soerii & Poolek, stb.) garancia arra, hogy a szinpadi és zenei teljesítmény egy maradandó élmény mindenki részére.

Balczer Gábor – gitár
Gallyas Vilmos – basszusgitár
Mihola Péter – ének, gitár
Orbán Gyula – dob
Pintér Norbert – gitár

A zenekarról bővebben itt:
https://www.facebook.com/thehoudinisband/
https://www.youtube.com/channel/UCu1Hi5LnYA72ADVoTsv63ig

Részletek

Dátum:
2017-06-01
Időpont:
19:00 - 22:00

Helyszín

A38 Hajó
Petőfi híd, budai hídfő / Petőfi bridge, Buda side
Budapest, 1117 Hungary
Telefon:
+36 1 464 3940