Események betöltése

« All Események

  • Ez az event elmúlt.

Mezzoforte /IS/ – 40th Anniversary Tour, Mystical Plants /HU/

2017-10-08 @ 19:30 - 22:30

A gejzírek hazájának legforróbb jazz-funk produkciója, a Mezzoforte idén ünnepli fennállásának 40. évét, ami épp annak köszönhetően hihetetlen, hogy a zenekar önfeledt és elegáns dalain egyszerűen képtelen fogni az idő. Persze a tagok szerényen nyilatkoznak erről: szerintük az izlandi elszigeteltség csak több időt adott nekik arra, hogy saját dallamviláguk karakterével foglalkozhassanak. Ennek köszönhetően azonban generációk nőhettek fel a Garden Party-t is jegyző zenekar elsőre megjegyezhető dallamain, amelyek most, tíz év után ismét az A38 Hajón szólalnak majd meg egy tematikus, az egész karriert felölelő klubkoncerten a CAFé Budapest fesztivál részeként.

https://www.a38.hu/hu/program/mezzoforte-isl

Az időtlen dallamvilág és karakter fenntartásában az is közrejátszott, hogy a Mezzoforte soraiban mindig kiváló zenészek váltották egymást, ezzel is vérfrissítést, vagy nézőpontbeli változást hozva a dalszerzői metódusban. Épp ettől nyer valódi időtlenséget a Mezzoforte életműve, hiszen amellett is egy karakterizálható, elegáns dallamvilágú – és nem utolsó sorban hihetetlen zeneiségre épülő – hangzásvilágról beszélhetünk, hogy az izlandi zenekarnak nincs két egyforma albuma. Az 1983-as nemzetközi áttörésnek köszönhetően Izland zenei diverzitása izgalmassá vált először a brit, majd az európai, és végül a világ zenei szaksajtójának (na meg közönségének), és a Garden Party úttörő jellegének köszönhetően a Mezzoforte neve is végérvényesen összefonódott a táncolható, könnyed, funkos jazzhangzással, ami új utakat nyitott az izlandi zenészek számára is. A nemzetközi kollaborációkon túlmutatva a Mezzoforte tagjai önmagukban is az európai jazzélet kimagasló karakterei között lettek jegyezve – elég csak egy pillantást vetni Sebastian Studnitzky diszkográfiájára -, saját karrierjük pedig csak folyamatában vitte előre közös zenekaruk sikertörténetét. Most, fennállásuk negyvenedik évében is ez a gondolkodásmód kap valódi fókuszt: a Mezzoforte csupán pár európai klubkoncerten eleveníti fel életművének legemlékezetesebb pillanatait, de a magyar közönség október 8-án garantáltan az év egyik leginkább önfeledt klubkoncertjén nézheti meg Izland örökifjú jazzfunk-legendáját, a CAFé Budapest szervezésében.

Jegyár: 4000 Ft, elővételben: 3000 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó és a CAFé Budapest honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón.

Részletek

Dátum:
2017-10-08
Időpont:
19:30 - 22:30

Szervező

A38 Hajó
Telefon:
+36 1 464 3940
Honlap:
https://www.facebook.com/a38.hajo

Helyszín

A38 Hajó
Petőfi híd, budai hídfő / Petőfi bridge, Buda side
Budapest, 1117 Hungary
Telefon:
+36 1 464 3940