Események betöltése

« All Események

  • Ez az event elmúlt.

Martin Kohlstedt (DE)

2017-10-18 @ 20:00 - 23:00

Saját nemzedékének egyik legizgalmasabb zeneszerzője, a német Martin Kohlstedt jellemzően ellentétpárokban definiálja saját magát. Eddigi két szólólemeze – melyekkel eddigi életútját foglalta össze – Tag és Nacht címre hallgatnak, saját hangzásvilágában pedig a kortárs elektronikus zene határterületeit keresi minimalista, jazzből és klasszikus zenéből inspirálódó zongorajátékában. Első hazai koncertje október 18-án maradandó élmény lesz Philip Glass és Joep Beving hazai rajongóinak, valamint az érzékeny, kifejező zongorajáték szerelmeseinek. Főleg, hogy Martin sosem játszik színpadon, így számunkra rendhagyó módon az A38 Hajó nézőterén ül majd ő is a leggyorsabb 250 jegyváltó között.

https://www.a38.hu/hu/program/martin-kohlstedt-de

A weimari zongorista igen hamar felhívta magára a figyelmet a német sajtóban, hiszen bemutatkozó lemeze, a Tag nemcsak kiforrott, hanem hiánypótló lemez is volt a kortárs komolyzenei életen túlmutatva is. A minimalista formanyelv elektronikus zenei útkeresései épp annyira hatottak játékosan önfeledtnek, amennyire egy végtelenül érzékeny és törékeny világba engedtek betekintést – ahogy a Vice is fogalmazott, „minden leütött billentyű egy önálló filmkocka”, de a Clash Music is Kohlstedt sajátos billentyűkezelését éltette, ami a formabontó ritmikán túl a dallamképletekben is meghatározó. A lemez sikerén felbuzdulva egy remixalbum is napvilágot látott, ami aztán hagyománnyá vált: a zeneszerző darabjaihoz az utóbbi években többek között az izlandi FM Belfast, a Fink vendégeként már az A38-on koncertező Douglas Dare, vagy a techno-producer, Christian Löffner nyúltak hozzá, hogy újraértelmezhessék azok atmoszféráját, és főleg a két lemez közt fennálló kettősséget. A Nacht album csendbe burkolózó, érzékeny témái a nemzetközi áttörést is meghozták már a zongoristának, aki azóta már turnézott Amerikában, Oroszországban és a Közel-Keleten is, a rá irányuló figyelem pedig sajátos koncertjei miatt is növekszik. Kohlstedt ugyanis nemcsak zenéjében, hanem dalai között is igyekszik lebontani a közönség és a közötte álló virtuális falat, így a közönség soraiban ül hangszerparkjához, hogy dalai között folyamatos interakcióban lehessen azokkal, akik kíváncsiak a zenéjére. Ez a közvetlenség pedig alapélmény lesz a zongorista első magyarországi koncertjén is, amire csak limitált számú jegykontingens kerül értékesítésre a közönség kényelméért.

Jegyár: 3500 Ft, elővételben: 2500 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó és a CAFé Budapest honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón.

Részletek

Dátum:
2017-10-18
Időpont:
20:00 - 23:00

Szervező

A38 Hajó
Telefon:
+36 1 464 3940
Honlap:
https://www.facebook.com/a38.hajo

Helyszín

A38 Hajó
Petőfi híd, budai hídfő / Petőfi bridge, Buda side
Budapest, 1117 Hungary
Telefon:
+36 1 464 3940