Események betöltése

« All Események

  • Ez az event elmúlt.

Lola Marsh /IL/, Jónás Vera Experiment /HU/

2017-10-19 @ 20:00 - 23:00

A CAFe Budapest bemutatja:

Izrael legnépszerűbb indie-folk együttese, a két éve már Budapesten is bemutatkozó Lola Marsh végre úgy térhet vissza Budapestre, hogy a gitáros-dalszerző Gil Landau és az izraeli Voice elragadó döntőse, Yael Shoshana Cohen énekesnő már megjelentette bemutatkozó nagylemezét. Az évek óta várt debütalbum, a Remember Roses pedig nemcsak tökéletes aláfestése az utóbbi évek legmelegebb nyarának, hanem meg is hozta a várt nemzetközi áttörést, így jó eséllyel a zenekar október 19-i koncertje lesz az utolsó alkalom az A38 Hajón, amikor intim klubkoncerten lehet átélni a Spotify-on már tízmilliónál is többször streamelt You’re Mine-t, vagy a Sirenst. A tel-avivi dalszerzőpáros vendége pedig a nyáron teltházas MüPa koncertet adó Jónás Vera és zenekara lesz.

https://www.a38.hu/hu/program/lola-marsh-il-jonas-vera-experiment

Gil és Yael találkozása véletlen volt, ám mindkettejük életét megváltoztatta. Közös dalaik kémiájában gyönyörű indie-folk, akusztikus blues és közel-keleti dallamok találkoznak elegáns hangszereléssel és tarantinói hangulattal. Az Anova Music jóvoltából a tel-avivi együttes már első YouTube-videóival is érdekessé válhatott Európa legmeghatározóbb fesztiváljai számára: a Lola Marsh úgy játszhatott többek között a Primaverán vagy a Pohodán, hogy a zenekarnak akkor még nem is volt rögzített hanganyaga. Persze a bemutatkozó EP igazolta az idejekorán kiérdemelt nemzetközi figyelmet, aminek babérjait a most megjelent első nagylemez aratja majd le. A tizenegy dalos kiadvány gyermekkori félelmek terápiájáról, a barátság sokszínűségéről és a kedves nosztalgiáról szól, miközben Gil és Yael hallhatóan kimeríthetetlen inspirációval szolgál egymásnak. A zene sokszínűségében pedig épp ennyire érhető tettem Sufjan Stevens, a Fleet Foxes vagy épp Edith Piaf hatása: finom dallamok, kedves – de sosem giccses – aláfestések, és egy karakteres énekhang határozza meg Lola Marsh zenei világát, aminek köszönhetően tényleg az európai indie-folk élet egyik nemzetközi szenzációját láthatja majd színpadon a CAFé Budapest részeként a fővárosi közönség.

Jegyár: 2500 Ft, elővételben: 2000 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó és a CAFé Budapest honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón.

Részletek

Dátum:
2017-10-19
Időpont:
20:00 - 23:00

Szervező

A38 Hajó
Telefon:
+36 1 464 3940
Honlap:
https://www.facebook.com/a38.hajo

Helyszín

A38 Hajó
Petőfi híd, budai hídfő / Petőfi bridge, Buda side
Budapest, 1117 Hungary
Telefon:
+36 1 464 3940