Események betöltése

« All Események

  • Ez az event elmúlt.

Less Than Jake /US/, Yellow Spots /HU/

2017-08-16 @ 20:00 - 23:00

A floridai punk rock legenda, az idén 25 éves Less Than Jake nemhogy képtelen csalódást okozni, hanem a leállás fogalmát sem ismerik hírből sem. Az idén négy év után új EP-vel előrukkolt zenekar augusztus 16-án az A38 Hajó koncerttermében táncoltat majd meg mindenkit, vendégként pedig Schleki születésnapja alkalmából ad különleges koncertet a Yellow Spots.

https://www.a38.hu/hu/program/less-than-jake-us-yellow-spots

A januárban megjelent Sound The Alarmmal a Less Than Jake újraértelmezte saját magát is: ahogy a dobos, Vincent Fiorello nyiatkozta, a hétszámos EP azt az állapotot örökíti meg, mikor a nyugalomba belépő káosz felismerését követően az ember szükségét érzi annak, hogy kitisztíthassa a fejét. Persze ez az alapélmény a LTJ koncertjeit is meghatározza, és ahogy a skával vegyített punk rock is a színpadon – valamint a színpad előtt – létezik igazán, úgy a Less Than Jake is mindmáig megköveteli a rajongóival szembeni közvetlen interakciót. Ez az elmúlt két emberöltő alatt sem változott, miközben a zenekar története egy könyvet is megérdemelne. A kilencvenes évek nagykiadós áttörése a Capitolnál a punk rocknak (és természetesen a skának) is rivaldafényt adhatott, így a Less Than Jake is hozzásegíthette a következő nemzedékeket ahhoz, hogy természetes generációváltás mehessen végbe a műfajban, vagy épp a Vans Warped Tour felhozatalában. És miközben a LTJ életműve referenciaponttá válhatott, megihletve zenekarok százait, az elmúlt tíz év a teljes függetlenedés jegyében arról szólhatott, hogy a saját kiadót alapító zenekar a tehetséggondozáson túl is új távlatokat jelölhessen ki magának, miközben Roger Limáék mindvégig önazonosak maradhattak. És ez a közvetlen, pozitív energia az, aminek köszönhetően a Less Than Jake mindmáig kikerülhetetlen, hiszen a lemezfelvételek és a koncertek is annyira önfeledtek és tisztán őszinték, hogy ezzel minden rajongó borítékolhatja: csalódásnak nem lehet helye. Főleg úgy, hogy az augusztusi fesztiválturnéja alatt exkluzív klubkoncerttel Budapestre érkező legenda garantáltan megmozgatja majd a fedélzetet olyan kötelező klasszikusokkal, mint a Look What Happened, a The Science of Selling Yourself Short, vagy az All My Best Friends Are Metalheads.

Az estét a Yellow Spots nyitja, akik ünnepi szettel készülnek: Schleki a fedélzeten ünnepli majd születésnapját, így garantálható, hogy ska-punk/rockabilly örömünnep várható az A38-on, egy fülledt és végigtáncolható klubkoncerten.

Jegyár: 4500 Ft, elővételben: 3900 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón.

Részletek

Dátum:
2017-08-16
Időpont:
20:00 - 23:00

Szervező

A38 Hajó
Telefon:
+36 1 464 3940
Honlap:
https://www.facebook.com/a38.hajo

Helyszín

A38 Hajó
Petőfi híd, budai hídfő / Petőfi bridge, Buda side
Budapest, 1117 Hungary
Telefon:
+36 1 464 3940