Események betöltése

« All Események

  • Ez az event elmúlt.

GNÚ /HU/ Landing Venus /HU/

2017-09-30 @ 19:30 - 23:00

A tizenharmadik Újbuda jazz fesztivál harmadik napján a preparált hangszerek, a rögtönzés kreatív ereje, a power triók mérhetetlen intenzitása és a szabad improvizáció dominál majd. Fellép a no wave-ihletésű, énekcentrikus Landing Venus, utánuk pedig Porteleki Áron, Kapusi Viktor és Ajtai Péter free jazz-rock formációja, a GNÚ borítja majd meg az A38 Hajót, a tagok többi zenekarára (The Best Bad Trip, Dorota, Geröly Trió, Nigun, stb.) is jellemző energiával.

https://www.a38.hu/hu/program/gnu-hu-landing-venus-hu

LANDING VENUS
https://landingvenus.bandcamp.com

A Landing Venus egy frissen alakult budapesti bázisú, kísérleti pszichedelikus zenekar, melynek zenei alapját énekcentrikussága mellett, az egyszerű témákból építkező szabad improvizáció és élő hangdizájn adja. Saját bevallásuk szerint a stílusukat a nyers, no wave ihlette hangzásvilág jellemzi, melyben a konkrétizmus, az avantgárd jazz és pszichedelikus rock textúrái kerülnek előtérbe a dallammal szemben, kollektív improvizáció által. Hangzásvilágukat a preparált gitárhasználat, polikromatikus basszusmenetek, aritmikus dobolás és az egymást ellenpontozó, kísérleti és hagyományos technikákat ötvöző két női énekhang jellemzi. Szövegeikben az olyan társadalmi problémák kapnak hangsúlyt, mint a tolerancia vagy az elidegenedés témaköre.

GNÚ
http://bit.ly/2tJOY87

A három fiatal muzsikus triója az úgynevezett power triók csoportjába sorolható. A power trio eredetileg egy gitár, basszus és dobokból álló rock felállás, ami nélkülözi a második gitárt, illetve a billentyűt, amik akkordokkal színesítenék, töltenék ki a zenét. Az évek során, ez rengeteget formálódott, változott. Power trionak számít a Nirvana, a Primus, a Cream, de olyan jazz illetve kísérleti, zaj zenészek is elkezdtek ebben a formában zenélni mint a Painkiller, a Thing!, a Morphine vagy a Fushitsusha. A közös bennük az, hogy egy három tagú zenekar, mérhetetlen intenzítással és dinamikával tölti ki a zenei teret, úgy hogy a hallgatónak nem lesz hiányérzete.

Jegyár: 2000 Ft, elővételben: 1500 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón.

Részletek

Dátum:
2017-09-30
Időpont:
19:30 - 23:00

Szervező

A38 Hajó
Telefon:
+36 1 464 3940
Honlap:
https://www.facebook.com/a38.hajo

Helyszín

A38 Hajó
Petőfi híd, budai hídfő / Petőfi bridge, Buda side
Budapest, 1117 Hungary
Telefon:
+36 1 464 3940