Események betöltése

« All Események

  • Ez az event elmúlt.

Egy Nap – városi ökobandázás

2017-05-28 @ 08:00 - 2017-05-29 @ 04:00

“Egy Nap” – A város – vidék kapcsolatáért
Egy nap süsse a várost és a vidéket!

Városi nomádok és Vidéki urbanisták! Tennivágyók és Választ- keresők! Már-gyüttmentek és Lesz-gyüttmentek! Fenntarthatóságra törekvők! Érdeklődők és Szakértők! Gyerekek és Felnőttek, Kisközösségek és Magányos hősök, gyertek!!:)

Miért szervezzük ezt a napot?

Mert fenntarthatatlan világunkban mélyreható változásokra van szükség. Felismertük, hogy ez rajtunk, mindannyiunkon múlik. Hiszünk a szemléletváltás fontosságában, illetve abban, hogy mindezt a cselekvés szintjére kell emelnünk. Harmóniába kell kerüljünk a környezetünkkel, minden értelemben. Jövőnk és jelenünk egyik kulcskérdése város és vidék kapcsolata: május 28-án erre fókuszálunk.

Két sikeres Gyüttment Fesztivál (a tájba illeszkedő emberek éves nagy találkozója) után úgy gondoltuk, hogy a város-vidék kapcsolattal is szeretnénk mélyebben foglalkozni. Ez a városi Nap a 2017 augusztusi Gyüttment Fesztivál beharangozó és támogató bulija is egyben.

Miről szól az “Egy Nap”?

A város és a vidék egészséges egyensúlyának újramegtalálásáról, példaértékű helyi kezdeményezések bemutatkozásáról, újak elindításáról.
Összegyűlünk egy napra, egy térbe. Kikapcsolódás és összekapcsolódás, tudatosság és egész-ség, értékteremtés – előadások, beszélgetések, műhelyek, workshopok, kézművesek, családi programok, élőzene, kultúra és tánc.

Szakmai programok

Rövid előadások, pódiumbeszélgetések és kis kerekasztal beszélgetések során arról beszélgetünk majd, miként segítheti a vidék és a város egymást úgy, hogy az ott élőknek harmonikus és egészséges életmódot biztosítson. Beszélgetünk még a döntésről, ami elindít a vidékre vezető úton; a váltásról, hogy milyen városiból falusivá válni – miképpen lehet a városi létet nem feladva a vidékhez kapcsolódni. A városi-vidéki életmódokról, hogy természetünk szerint ki melyikre született. A természetben töltött idő lelki és mentális egészségünkre gyakorolt hatásáról, és még sok minden másról.

Tudásmegosztás, tapasztalatcsere, egymás segítése

A közös munka építi a közösséget!
Hiszünk abban, hogy egymástól tanulva, tudásunkat megosztva, és összetartva megvalósíthatunk egy új, élhető, alternatív élet-modellt. Az ökológiai paradigmaváltáshoz fontos, hogy átadjuk egymásnak a jó gyakorlatokat, a könnyen megtanulható, otthon is elkészíthető mesterségeket, kézműves praktikákat. Sajnos néhány generáció alatt elfelejthetjük a hagyományokban összegyűlt óriási tudást, így kénytelenek vagyunk mindig mindent megvenni, mivel mi magunk elkészíteni már nem tudjuk. Kötelességünknek érezzük ápolni mindezt a tudást, megismerni a közösségi technológiákat és a műszaki megoldásokat.
Várjuk azok jelentkezését, akik szívesen megosztanák tudásukat valamilyen műhelymunka során! (szevasz@gyutmentfesztival.hu)

Anyagiak

Fix belépő nincs, csak adomány.
Mindenki annyit fizet majd, amennyit képes és szíve szerint tud adni. Az összegyűjtött adományt a rendezvény infrastruktújára, anyag- és útiköltségekre költjük, illetve a Gyüttment Fesztivál zenei, kézműves és kulturális programjainak fedezésére, szervezési költségekre szánjuk.

Elővételes és támogatói jegyet itt lehet venni először a Gyüttment Fesztiválra (2017. aug. 24-27.). Létszámkorlátunk idén is van, napi 1000 főt tudunk fogadni nyári rendezvényünkre.
Kétféle jegyet kínálunk: limitált darabszámú koránkelő, kedvezményes jegyet és a támogatói jegyet, azért, hogy közösségünk támogatásával fenntarthatóvá válhasson a Fesztivál. A támogatói jegyvásárlóinknak köszönhető, hogy függetlenek maradhatunk nagy külső szereplőktől, hogy tényleg szabadon végezhessük tevékenységünket.

Kik vagyunk?

Mindenegyüttmegy (MEGY) Egyesület – Közösségé fon össze már működő szerveződéseket, hogy együtt haladjunk az ökológiai paradigmaváltás felé.
Gyüttment Fesztivál – A Gyüttment Fesztivál a vidéken újrakezdő, a környezettudatos vidéki életet, értékrendet választó, tájba illeszkedő emberek, közösségek, és a hozzájuk kapcsolódó városi gondolkodók éves nagy találkozója. Az ökológiai paradigmaváltást elősegítő minták keresői, segítői.
Fractal Studio Budapest – A “csináld magad” és az alkotáson keresztüli tanulás filozófiája alapján működő innovatív közösség.
Mű-Hely Estek a kétezres évek elején indult budapesti Mű-Hely Klub koncepcióját követő élőzenés találkozók, ahol fiatal tehetségek és idősebb, elismert zenészek osztják meg tudásukat közös zenei univerzumokat teremtve.
infocracy.hu – Az ELTE Humánökológia mesterszakáról indult kezdeményezés a pozitív társadalmi változások gyorsítását segíti elő az ehhez szükséges információk áramoltatásával.

Közös értékeink és kíváncsiságunk összeköt – május 28-án együtt keressük az új utakat az öko-tudatosság, felelősségvállalás, szolidaritás és fenntarthatóság terén.
Gyertek, hogy közösséggé szerveződjünk, hogy egyéni álmainkat közös álmokká fonhassuk, hogy egymással és önmagunkkal is összhangban cselekedhessünk!

Valódi változás csak alulról születhet – ehhez Terád is szükség van!:)
Csatlakozz Te is – legyünk együtt Egy Nap alatt!

Kontakt:
szevasz@gyuttmentfesztival.hu


Zenei programok:
12:00, kert: Tücsökszabi móka (gyermekprogram)
16:00, kert: Zuboli (Zuboly Masír Band)
19:00, kert: Iparkutya zenekar
20:30, kert: Meszecsinka
21:00, chill: Korai Öröm Spontán Ambient + Önismereti Diszkó

chill: Aura

A fixebb programok közben és után zenész barátaink a muzsika asztalánál ülnek vendégséget, bárhol, bármikor bármelyikük felbukkanhat valamelyik produkcióban. Ők többek között:
Gerzson János koboz, oud ney, Ágoston Béla multiinstrumentalista, Heigl László nagybőgő, Fatime Songoro és Császári Gergely szaxofon, gitár, Makó Kató és dobosai, Kerényi Róbert népi furulyák.

Részletek

Kezdés:
2017-05-28 @ 08:00
Vége:
2017-05-29 @ 04:00

Helyszín

Dürer Kert
Ajtósi Dürer sor 19-21.
Budapest, H-1146 Hungary
Telefon:
+36-1-789-4444