Események betöltése

« All Események

  • Ez az event elmúlt.

Bitek és paragrafusok – workshop

2017-05-18 @ 19:00 - 21:00

Elképzelhető, hogy a jogászi feladatok jelentős része is automatizálható? Milyen világ az, amelyben robotügyvédek segítik a jogi ügyeinket? És ez milyen hatással lesz a jogi karrierekre? Egyáltalán: menő lesz még ügyvédnek lenni?

A jogi pálya biztos karrierútnak számít évszázadok óta. A jog egy hatalmas, összetett és statikus szabálytömeg, amelyben a változás rendszerint fokozatos és lassú. Ezt az állóvizet kavarja fel a jogászi feladatok szoftveres automatizálása, amely mindenki számára óriási változásokat fog hozni a következő öt-tíz évben.

Hogyan készüljön fel a szakma a technológiai változásokra? Mit csináljanak az ügyvédek, ha egy szoftver másodpercek alatt elvégzi azt a feladatot, amit eddig évi 360 ezer órában láttak el? Dönthet-e valaha egy algoritmus a bíróság helyett? Milyen képességeket szedjenek magukra a jogász hallgatók, hogy hatékonyan dolgozhassanak együtt technológiai startupokkal?
Mit lépnek majd a jogászok, ha a 200 éves tradíciót megdönti a technológiai változás. 5-10 év és a jogi ügyeinket is teljesen máshogy intézzük majd?

Ezekre a kérdésekre próbál válaszokat találni Molnár Benedek és az Ars Boni csapata, amely fiatal jogászokat tömörítő szakmai közösség és online jogi portál és amely a jog és a jogászi hivatás reformjával egy igazságosabb társadalomért dolgozik.

Ződi Zsolt, jogi informatikai szakértő, a Corvinus Egyetem oktatója és az MTA-TK Jogtudományi intézetének munkatársa. Kutatási területe az információs társadalom jogi aspektusai, Több, mint egy évtizede foglalkozik jogi kiadással, könyvekkel, folyóiratokkal, szakmai adatbázisokkal offline és online formában. 2012-ben jelent meg “Jogi adatbázisok és jogi forráskutatás – Gépek a jogban” című könyve, legfrissebb tanulmányában pedig a Big Data jogra és jogtudományra gyakorolt hatását vizsgálja.

Bóné László több mint tíz évet töltött el két vezető nemzetközi ügyvédi irodánál, a CMS Cameron McKenna-nál és a DLA Piper-nél, valamint a PricewaterhouseCoopers tanácsadó cégnél ügyvédi, illetve adótanácsadói pozícióban. László az Amerikai Egyesült Államokban szerzett közgazdász (MBA) és magyar okleveles adótanácsadó végzettségére támaszkodva elsősorban a startup vállalkozásokra fókuszál ügyvédi munkája során. Az elmúlt 5 évben számos befektetőt és projektcéget képviselt befektetések és cégeladás (exit) során. László nem csak vállalkozásokkal dolgozik, jól ismeri a startup ökoszisztéma többi szereplőéit is, dolgozott már hazai és nemzetközi kockázati tőkealapokkal és magánbefektetőkkel, valamint több inkubátort is képviselt mind a napi működés, mind az egyes befektetések során.

Dr. Posztl András a DLA Piper irodavezető partnere. Elkötelezett híve annak, hogy a DLA Piper úttörő, trendalkotó szerepet vállaljon a magyar jogi szolgáltatói piacon az innovatív megoldások bevezetése terén. Meggyőződése, hogy a klasszikus, kizárólag jogi tanácsadásra szorítkozó ügyvédek világa leáldozott. Az ügyfelek üzleti szemléletű, komplex tanácsadást várnak, akár mesterséges intelligencián alapuló eszközök bevetésével. Egykori szakkollégistaként, hite szerint, az “y” és “z” generáció tehetségeit világos jövőképpel, fejlesztésükbe történő tudatos befektetéssel és sok figyelemmel lehet megnyerni. András vezetésével a DLA Piper budapesti irodája idén – a magyar piacon egyedülálló módon – sorban másodszor nyerte el a Chambers Europe által adományozott, legjobb magyar ügyvédi iroda címet.

ℹ A Facebook eseményeknél bejelölt visszaigazolás nem egyenlő a jegyvásárlással. A jegy 500 forintba kerül. Jegyvásárlás: https://www.futureworkfestival.hu/reszt-veszek/

A workshop a Future Work Festival kísérőrendezvénye.
További információ: https://www.futureworkfestival.hu

Részletek

Dátum:
2017-05-18
Időpont:
19:00 - 21:00

Helyszín

AnKERT
Paulay Ede u 33.
Budapest, 1061 Hungary
Telefon:
+36303603389