Események betöltése

« All Események

  • Ez az event elmúlt.

Beszélgetés: Közösségi média és politikai aktivizmus

2017-05-25 @ 20:00 - 21:00

↓↓↓see English below↓↓↓

Közösségi média és politikai aktivizmus – Beszélgetés Petra Laitival és Békés Gáspárral

Petra Laiti a Suoma Sámi Nuorat, a Finnországi Számi Ifjúsági Szervezet elnöke. Emellett a Global Indigenous Youth Caucus (Bennszülött Fiatalok Globális Fóruma) társelnöke és a Dél-Finnországban élő számik szervezete, a City-Sámit vezetőségének tagja. Aktivista és blogger, aki azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy mai számi nézőponttal gazdagítja a finnországi mindennapok eseményeit.

Békés Gáspár a CEU melletti tüntetések fő szervezője. Egy éve kezdett el aktivistaként tevékenykedni és mára a szabad oktatás és a diákok demokratikus jogai melletti kiállás egyik legfontosabb magyarországi képviselője. Békés alapította a 30 000 követőt számláló I stand with CEU Facebook-oldalt. A CEU-n tanul, emellett a Független Diákparlamentben kommunikációs főkoordinátorként és a Demokratikus Oktatás Bizottság tagjaként tevékenykedik.

Az esemény angol nyelven zajlik.

2017. május 25., 20:00
A38 Exhibition Space
Petőfi híd, Budai hídfő
A belépés díjtalan.

A beszélgetés A számi fiatalok és a kulturális aktivizmusprogramsorozat része.
https://www.facebook.com/events/1096577907152496/?fref=ts

A beszélgetés előtt a többszörös díjnyertes Számi vér című film kerül vetítésre. A filmvetítés 18h-kor kezdődik. A filmet eredeti nyelven, angol felirattal vetítjük. A belépés díjtalan.

///////

SOCIAL MEDIA ACTIVISM – DISCUSSION WITH PETRA LAITI AND GASPAR BEKES

Petra Laiti is the chair of SSN – Suoma Sámi Nuorat, the Finnish Sámi Youth Organization. She also functions as the co-chair of the Global Indigenous Youth Caucus and as a board member in City-Sámit ry, the organization for Sámi living in Southern Finland. She is an activist and a blogger, and has made a name for herself through bringing contemporary Sámi insight to daily topics in Finland.
Gáspár Békés is the main organizer of the CEU-protests. He became an activist a year ago, and is now one of the most important voices in Hungary for free education and democratic rights of students. Békés is the founder of the Facebook page I stand with CEU, with 30 000 followers. Békés studies in CEU and is also a member of the Independent Student Parliament in Hungary, where he is Chief of Communications and a member of the Democratic Education Committee.

The language of the event is English.

25 May 2017, 8 p.m.
A38 Exhibition Space
Petőfi bridge, Buda side
Free entrance

The discussion is part of Young Sámis and cultural activism.
https://www.facebook.com/events/1096577907152496/?fref=ts

Before the discussion the multiple award-winning film Samiblood will be screened. The film is in original langauge and subtitled in English. The screening will start at 6 p.m. Free entrance.

Részletek

Dátum:
2017-05-25
Időpont:
20:00 - 21:00

Helyszín

A38 Hajó
Petőfi híd, budai hídfő / Petőfi bridge, Buda side
Budapest, 1117 Hungary
Telefon:
+36 1 464 3940