Események betöltése

« All Események

  • Ez az event elmúlt.

Az A38 Hajó bemutatja: Lo! /AUS/, Throes /A/, Visioned Frailty

2017-10-13 @ 20:00 - 23:00

Négy évvel az után, hogy a Cult Of Luna előtt bemutatkozott Magyarországon, idén októberben főzenekarként tér vissza a Lo! Az ausztrál poszt-metál/sludge banda harmadik, Vestigal című lemezét mutatja majd be, amellyel minden tekintetben szintet léptek. A hangzás súlyos, mégis organikus, mamutsonka vastagságú riffekkel, egy eddig tőlük nem tapasztalt feszességgel, ami erőlködés nélkül vált át pszichedelikus lebegtetésekbe vagy szeizmikus erejű döngélésekkel.

https://www.a38.hu/hu/program/lo-au-vendeg

Ha egy zenekar minden platformon a Converge, a Mastodon, a Neurosis vagy a Cult Of Luna rajongóinak ajánlja magát, az óhatatlanul magasra teszi az elvárásokat. Az ausztrál Lo! viszont már a debütáló Look And Beholddal demonstrálta, hogy egyedi víziójuk van a sludge-os, metálos hardcore-ról. Az elektronikus intermezzók és atmoszférikus lebegtetések ugyanis tökéletesen ellenpontozzák a groove-os riffeket és a kíméletlen blastbeat rohamokat. Nem csoda, hogy hamarosan már a Sleepnek, a Russian Circlesnek vagy a Doomridersnek nyitottak és olyan fesztiválok színpadain találták magukat, mint a Roadburn vagy az Impetus.

A folytatásra emiatt két évet kellett várni, a Monstorum Historia viszont pont olyan lett, amilyennek a címe sejtette: egy kibiztosított gyülöletgránát, amit Adrian Griffin minden tekintetben elképesztő dobjátéka hajt előre és amiben méregerős elegyet alkot a málházós doom, a beborult hardcore és a klasszikus metál. A lendületet pedig még az sem törte meg, hogy az eredeti énekes, Jamie Leigh-Smith helyére Sam Dillon érkezett: a Trivium, a Corrosion Of Conformity vagy az In Flames előtt a szokott magabiztosságukkal szántották fel a színpadot.

A kvartett legendás élő intenzitásáról négy éve már a magyar közönség is megbizonyosodhatott: akkor a Cult Of Luna és a The Ocean előtt adtak egy nehezen felejthető koncertet. Idén viszont az A38 Hajó szervezésében a Dürer Kertbe térnek vissza, hogy bemutassák legújabb, Vestigal című lemezüket és bebizonyítsák, hogy tényleg ez lett az eddigi legváltozatosabb és legerősebb dalcsokruk.

Súlyosságban az este második fellépője, az osztrák Throes sem marad majd el a Lo!-tól. A trió a fő hatásai között az Eyehategodot, a Crowbart, az Ufomammutot és a Conant említi (szinte mindegyikükkel játszottak is már együtt) és ebből már következtethetünk a stílusukra is: egy kisebb iparváros súlyával a hallgatóra zuhanó riffek, mennydörgő dobok, fuzz-os tekerések, kérlelhetetlen sötétség. A tektonikus erejű gitárok az egó és a civilizáció halálát festik meg, a Dürer Kert pedig valószínűleg alapjaiban fog megremegni az eddigi két lemez “siratóénekeitől”.

A Sunset Sphere gitáros Márton Péter által életre hívott Visioned Frailty immár több mint hét éve tökéletesíti a thrash, a stoner és a death metál hibridjét. A kísérlet pedig olyan jól sikerült, hogy még az A38 Hajó és a Szerencsejáték Zrt. közös tehetségkutatóján, a Talentométeren is elvitték a metál kategória különdíját, emellett rendszeres fellépői a budapesti kluboknak. Legutoljára idén nyáron jelentkeztek új anyaggal, a két számos, The Maddened King című EP-vel – aminek dalai valószínűleg itt is felcsendülnek majd.

Jegyár: 1500 Ft, elővételben: 1000 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón. A koncert az Osztrák Kulturális Fórum és az európai tehetségek nemzetközi mobilitását segítő Kreatív Európa alprogram, a Liveurope jóvoltából valósulhat meg.

Részletek

Dátum:
2017-10-13
Időpont:
20:00 - 23:00

Szervező

A38 Hajó
Telefon:
+36 1 464 3940
Honlap:
https://www.facebook.com/a38.hajo

Helyszín

Dürer Kert
Ajtósi Dürer sor 19-21.
Budapest, H-1146 Hungary
Telefon:
+36-1-789-4444