Események betöltése

« All Események

  • Ez az event elmúlt.

30Y A38 / Csütörtök / Karaván / Pécsi írók / Kocsmakoncert

2017-11-23 @ 16:00 - 23:59

Pécsi írók – Négy országosan ismert és elismert író beszélget – egymással és a közönséggel. És néha olvasnak is / hagyják, hogy őket olvassák. Milbacher Róbert irodalomtörténész, aki első szépírói munkájával, a Szűz Mária jegyesével elnyerte az Artisjus-díjat. Könyve a szakmai sikeren túl a közönség által is szeretett munka, bár ő maga nehezen viseli a népszerűséget.
Kiss Tibor Noé két nagyszerű regénnyel jelentkezett eddig (Inkognitó, Aludnod kellene), Pécs irodalmi életének pedig a Jelenkor folyóirat munkatársaként is meghatározó figurája.
Havasréti József kritikus, tudományos munkássága mellett a közelmúltban jelent meg két regénye, az Űrérzékeny lelkek és a Nem csak egy kaland. Ugyanakkor Szerb Antal monográfiáját Artisjus-díjjal tüntették ki.
Keresztesi József kritikus, a Mit eszik a micsoda? olyan verseskötete, amelyre magyar gyerekek százezrei alszanak el minden nap.
Íróbarátaink műveiből Köles Ferenc Jászai Mari díjas színművész olvas fel.
A csütörtöki napon pécsi író barátaink segítségével szellemírós szitákkal készíthettek új pólót.

A Karaván különleges színházi műhely. Gondolatisága immanens a 30Y világával: hisz (akár naiv hittel is) a nyitottságban, dialógusban és az alkotó akaratban.
A Nyári Oszkár és Nyári Szilvia által játszott előadás Spiró György egyik leghíresebb darabját mutatja be. Az előadás zenéjét Szirtes Edina Mókus és Rozs Tamás írták és játsszák.

Akusztikus kiskoncerttel készül a 30Y és a Made in Pécs Fesztivál közös tehetségkutatójának különdíjasa, a Kisesti zenekar.

A Kocsmakoncert 30Y zenekar legújabb akusztikus előadása. Olyan játék, amelyben nincs határ színpad és nézőtér között. Ahol a zenekar zenél és történeteket mesél, és a közönség – akár egy kocsmában – folytonosan beleavatkozik az eseményekbe. A koncert a MüPa Nemzeti Hangversenytermében került első ízben bemutatásra.

Állandó programok:
30Y_style_takacsbelane kiállítás
30Y archív – Pamuki Krisztián kiállítás

LIMITÁLT BÉRLET A TELJES HÉTRE – 14500 Ft
NAPJEGYEK ÉS BÉRLETEK:
https://www.a38.hu/hu/program/karavan-szinhaz-hu
https://www.a38.hu/hu/program/30y-hu-2

Részletek

Dátum:
2017-11-23
Időpont:
16:00 - 23:59

Szervező

30y
Honlap:
https://www.facebook.com/30yzenekar

Helyszín

A38 Hajó
Petőfi híd, budai hídfő / Petőfi bridge, Buda side
Budapest, 1117 Hungary
Telefon:
+36 1 464 3940