Ütött az óra. És nagyon nagyot szólt! – Beszámoló – Ben Klock

Ütött az óra. És nagyon nagyot szólt! – Beszámoló – Ben Klock

Ütött az óra. És nagyon nagyot szólt! – Beszámoló – Ben Klock @A38, 2013. október 23.

Az októberi 22-23-i Technokunst – alkalomhoz illően – forradalmi volt. Miért is? Dióhéjban annyit tudunk csak megfogalmazni róla, hogy ötórányi tömör-gyönyört éltünk át a berlini Berghain legendás alakjával, Ben Klock-kal. És akkor még Isu felvezető szettjét nem is számoltuk bele, amely tökéletes warm up-ja volt Ben játékának.

Forradalmi, mert…

– ez a buli újra visszaadta a hitünket, hogy Budapesten helye van a minőségi technobuliknak. Magasra tették a lécet a szervezők. Mi, a „hömpölygő tömeggé” verődött pórnép pedig szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy ilyen események válnak referenciákká a helyi szervezők számára. (Reméljük, sokan jelen voltak közülük is!)

–  rengetegen gyűltek össze. Sokan még hosszas várakozás után sem léphettek a hajót a szárazfölddel összekötő hídra. A szerencsés egybegyűlteknek pedig eszük ágában nem volt távozni. Talán nem jellemzi jobban semmi más az óriási érdeklődést, mint az, hogy még hajnali 5-kor is nagy kihívást okozott előrébb verekedni magad, akár a 10. sorig is.

– kicsit megközelítettük a berghaini időszámítás szerinti zárórát, mely túlnyúlt az A38 nyitvatartási idején. Ben utolsó trekkje, Larry Heard féle – The Sun Can’t Compare pedig tökéletes zárása volt mesteri szettjének, melyre még a legnagyobb techno fanok is kapkodták a fejüket, hiszen tracklistát írni a sok zenei csemegéről, melyet hallhattunk tőle, eleve esélytelen.

– ott lebegett a fejünk felett a színtiszta techno által megformált kollektív szellem, amely a jelenlevőket páratlanul fonta egységgé, sőt, közösséggé. Nem spóroltak a hangerővel, s az A38-on megszokott tökéletes akusztika által életre hívott „éteri zaj” ellenére is a békesség szigetén érezhetted magad. Biztos vagyok benne, hogy akkor és ott minden szív egyszerre dobbant, és nem kizárólag a négynegyedes lüktetés eredményeként.

Már reggel van. Túl vagyunk a szokásos duplaeszpresszón, bár ez sem segít jelen pillanatban. Úgyhogy abból merítünk erőt a túléléshez, hogy visszaemlékszünk a keddi bulira, és papírra vetjük az ott tapasztaltakat. Még akkor is, ha jól tudjuk, hogy minden, ami történt, arra szavak nincsenek. Köszönjünk Ben Klock, köszönjük Technokunst!

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Legendary Moments pres. Darin Epsilon & Fernando Ferreyra