Technokunst @ A38 – Karenn – Beszámoló

Technokunst @ A38 – Karenn – Beszámoló

Biztosak vagyunk benne, hogy az angol Karenn formáció első hazai fellépése jó ideig emlékezetes marad a techno rajongók számára, de talán még maga Blawan és Pariah is sokáig fogja emlegetni a múlt szombat estét! Hogy miért is?

A Technokunst legutóbbi buliján, közepesnél kicsivel több ember mellett a veretés már idejekorán, 11-kor elkezdődött Isu jóvoltából. Már az elejétől fogva szigorú, gépies tempót diktált, tökéletes profizmussal melegítette elő a terepet az ifjaknak. Fél 2 után valamivel megérkezett a Karenn formáció, és nekiláttak a “ipari munkának”: a srácok elég komoly „kütyüparkkal” érkeztek, már a soundcheck képei alatt izgatottan szemléltük a monitort, milyen hangokat fognak kikényszeríteni a hangfalakból. Majd másfél órás szettjüket sötét kíméletlen basszusok és kemény savazások jellemezték, néhány igazi klasszikust is felvonultattak, minimális kiállással fűszerezve. Igazi monoton gyárzenét kaptunk, amit aKiégőIzzók fantasztikus vizuálja csak tovább fokozott. A villogó fények és az analóg hangzás összhatása a rave partyk világát idézte, csak éppen egy picit szolidabb tempóban. Őrületes hangulat alakult ki a hajó gyomrában, ami egészen a szett végéig fokozódott. A közönség ugyanis nem volt hálátlan, amiért csak a mi kedvünkért játszottak közel másfél órát a szokásos egy óra helyett.

Hajnal 3 után egy kis „felüdülés” következett, ugyanis Dork vette át a pultot, aki, lassan de biztosan lazított a Karenn által generált feszültségen. Külön öröm volt számunkra a terasz, ahol hajnalban már egyre több fáradt bulizó pihentette a lábait egy-egy ital mellett, illetve szedegette ki lábából a techno taposás által beleragadt üvegszilánkokat (visszatérő probléma).

Konklúzió? Sokat vártunk a bulitól, de még többet kaptunk. Várjuk a következőt!