Partykörút – Látogatás az Ngoht-nál

Partykörút – Látogatás az Ngoht-nál

2003-ban Kashmir Underground klubban indult útjára, később a K2-ben talált otthonra a New Generation of Hard Techno rendezvény A legnépszerűbb hazai hardtechno-csapat négy rezidense és vendégeik azóta számtalan egyéb helyszínre, vidékre és külföldre is elvitték az új generáció hírét. Az NGOHT-team alapítójával, KillSwitch-el beszélgettünk.

4 éve a hardtechnora alapoztátok a céget. Mi volt akkor a helyzet ezen a fronton és mennyit változott azóta?

Lassan már 5 éve annak, hogy elkezdtük. Akkoriban nem igazán volt semmi ebben a stílusban hazai szinten. Ha voltak is hazai hardtechno előadók, nem igazán kaptak lehetőséget, nem lehetett őket hallani. Ezért is gondoltuk, hogy indítunk egy sorozatot, ami bemutatja ennek a stílusnak az összes kiemelkedő alakját, akik szinte egy időben velünk kezdték a pályafutásukat. Már az első bulinknál látszott hogy a közönségnek nagy igénye van a stílusra, így ment minden a maga útján.

Merre halad ma a hardtechno? Milyen új irányzatok vannak kialakulóban?

A siker oka szerintem továbbra is az energikussága a stílusnak. Vannak nagyon innovatív producerek és kreatív munkák mind a mai napig, amik nem engedik elmerülni ezt a műfajt a süllyesztőben. Bár az utóbbi időkben sok a hatásvadász zene, azért mindig lehet találni olyat, ami kedvére való az embernek. Igazán új irányzatokról nem beszélhetünk a stíluson belül, talán a sebesség felgyorsulása az, ami említésre méltó, de az is inkább csak az „underground” bulikon tapasztalható, nagy fesztiválokon inkább a tömegek által emészthetőbb válfaja megy a stílusnak.

Milyen nehézségekbe ütközik ma a partyszervezés Magyarországon?

Lehet, hogy ilyen szempontból mi szerencsések vagyunk, de nem igazán ütköztünk eddig nehézségekbe. Egyszer-kétszer előfordult, hogy nem voltam elégedett technikailag a bulival, de ezeket lehet orvosolni.

Mindenki irigységre, az ötletek lenyúlására panaszkodik. Sajátosan magyar jelenség, hogy a szervezők konkurálnak vagy mindenhol így megy?

Irigység biztosan van, bár ebből semmit se tapasztalok, mert igyekszem körülvenni magam csak olyan emberekkel, akiken ezt nem tapasztalom a legkisebb mértékben sem. Konkurenciánk igazán nincs, és nem is nagyon volt az évek során. Már ha konkurencia alatt azt értjük, hogy egy másik, szakmailag inspiráló csapattal kell felvenni a versenyt .

Ti megéreztétek a gazdasági válságot akár a saját bőrötökön, akár a közönség oldaláról?

Eddig nem igazán, minden a terveink szerint alakult az évben. Ettől függetlenül a jövő évben, az 5. születésnapi bulink után, csökkenteni fogjuk mi is a költségvetésünket, ezáltal a belépő árát is, hogy még többen el tudjanak jönni a rendezvényre, s ne legyenek a nehézségek.

Lehet anyagilag rentábilisnak maradni ezen a területen?

Nem panaszkodhatunk, sikerült egy biztos lábakon álló rendezvény-sorozatot felépítenünk.

Alakítható a közönség ízlése? Fontos megmutatni nekik az új irányvonalakat vagy eleve naprakészek?

Természetesen, mi folyamatosan keressük az újat. Ezt bizonyítja, hogy szinte az egész szakma járt már a rendezvényünkön. Nagy mértékben segíti még a stílus népszerűsítését az oldalunk ( www.ngoht.hu ) promóciós tevékenysége is, ahol exkluzív mixek, rádióadás, interjúk és további sok érdekesség várja a látogatókat, szinte napi szinten frissítve.

381343_316996481659923_1984644582_n

Szerintetek ma a partyba járók hány százalékát fedi le a közönségetek?

Ezt nem tudom megmondani, de biztos sokat.

Milyen speciális körítést kapnak a rajongóitok? Fontos a külcsíny?

Igen, mindig próbálunk valami új színt hozni a buliba attól függetlenül, hogy a klub, ahol a rendezvényeinket szervezzük (k2), minden szükséges felszerelést biztosít. Számíthatnak a hozzánk látogatók mindig plusz hangra, egyedi látványra, vetítésre és különleges alkalmakkor dekorációra.

Hány fős az alapcsapat? Kikkel dolgoztok folyamatosan?

4 rezidens van, a német OBI(letöltések), Nilux (letöltések), Reset(letöltések) és én. De mostanában együtt működünk majdnem az egész magyar és külföldi szcénával, akik folyamatosan visszatérő vendégek a party-kon.

Kik a büszkeségeitek, akiket elhoztatok már Magyarországra?

Nyugodtan állíthatom, hogy elhoztunk már minden nagy nevet a stíluson belül. Talán DJ Rush maradt ki, de nagy valószínűség szerint már ő se sokáig marad ki a sorból! 😉

Mennyire naprakészek technikailag a magyar helyszínek? Általában elégedettek ezzel a nagy nevek?

Tökéletesen, hozzánk mindig örömmel jönnek vissza a vendég művészek, sőt! Sokszor más fellépéseket utasítanak el miattunk, annyira tetszik nekik a rendezvény és a helyszín.

Van kedvenc helyszínetek?

Nekem nagyon tetszett az a buli, amit a Sinosz Sport Centrumban csináltunk még 2006 szeptemberében. Az egy nagyon sikeres buli volt minden szempontból. Egy ilyen bulinak azonban óriási a költségvetése, ezért sajnos nem minden nap engedheti meg a büdzsénk, hogy egy olyan buliba belevágjunk. Ettől függetlenül lesz még ott bulink, ebben biztos vagyok!;)

Terveztek terjeszkedést stílusban, helyben, tevékenységi körben?

A lehetőségekhez képest, teljesen megfelel az, ami most van. Nem tervezünk különösebb változtatást.

Milyen új tervek vannak a jövő évre?

Jövőre 5 éves lesz a csapat, ezért szeretnénk ezt megünnepelni egy olyan bulival, amit soha nem fognak elfelejteni a stílus rajongói. Készüljetek február 14-ére, mert nagyot fog szólni. A szülinapi buli előtt lesz egy szilveszteri móka is, ami szintén kuriózum-számba mehet. Mi nagyon készülünk rá, remélem, sokan velünk együtt fogják ünnepelni az új évet.
A kiadónk tovább fog dübörögni 2009-ben is, nagyszerű zenéket prezentálva, és valószínűleg az év első felében sikerül majd kiadnunk a hivatalos DVDt is, amin rengeteg extrát találhat majd a kedves vásárló. Jövőre meg fogjuk újítani a web oldalunkat is.