NVC 10. születésnapi buli – EXtrawelt, Max Cooper – Beszámoló

NVC 10. születésnapi buli – EXtrawelt, Max Cooper – Beszámoló

Szombaton jeles alkalomra sereglettek össze a bulizni vágyó emberek az Akváriumba. Az NVC csapat ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját, mégpedig Max Cooper és az Extrawelt társaságában!

Az érkezést akármennyire is szerettük volna siettetni, mire összeszedtük a kis csapatot sajnos már csak 23:30-ra sikerült beérni. A bejutás pillanatok alatt megvolt. Ruhatár, jegykezelés 1-2 perc alatt lezajlott, remek! Ennek ellenére nagyon sajnáltam a késői érkezést, mert így 9b0-t sajnos nem sikerült meghallgatni, holott az egyik legérdekesebb magyar előadó számomra. Így aztán egyből a nagyterem felé vettük az irányt, ahol már Subotage zenélt a tőle megszokott remek válogatással. Gyors sörvételezés, majd ismerősök lecsekkolása, és máris azon kaptuk magunkat, hogy kellemes teltház van, elérkezett ugyanis az este első vendégének szereplése, 0:30-kor következett Max Cooper. Azt hittem a tavaly márciusi Moderat show után, hogy ilyen audiovizuális élményben nem lesz részem megint, de tévedtem. Ez a show nagyon profin össze volt rakva! A közönség jelentős része át is érezte ezt, gyakorlatilag csak 1-2 kiállásnál lehetett hallani az óriási tapsvihart és a sikítózást, az előadás nagy része alatt mindenki csendben figyelte a showt. Mi is csak pár összenézéssel, mosollyal, fejcsóválással tudattuk egymás között, hogy márpedig ilyen nincs. A majd’ másfél óra, ami a live-ra lett szánva úgy tűnt, mintha percek alatt ért volna véget, mi pedig azt beszéltük, hogy ha Max idén még elhozza a showt valamelyik szomszédos országba, akkor mindenképpen meg kell néznünk újra! Egy gyors szünetet követően (amit sör beszerzésére használtunk, hiszen Max alatt el sem mozdultunk a helyünkről:) ) már el is kezdte a közönségkedvenc Extrawelt az este folytatását.

10355462_1618442085045823_8889636664306335066_o

Ahogy azt sejteni lehetett, a Schöne Neue Extrawelt és az In Aufruhr legjobb számai mellett előkerültek mindenki régi nagy kedvencei is, így ami Cooper előadásán egy gyönyörű szájtátós/csendes jelenet volt, az itt úgy alakult át ugrálós/sikítozós őrületté, amint felismerte a közönség a nagy kedvenceket az első taktusokból. Ők sem tudnak hibázni, bizonyították ezt már jó párszor, és ugyanígy volt ez szombaton is. Nem csodálkoznék, ha a 11. születésnapra is maguk jelentkeznének be. Extrawelt után újra a hazai srácoké volt a főszerep, ők pedig meg is tettek mindent annak érdekében, hogy ne okozzanak csalódást a közel 3 órányi live előadsok után. Személy szerint néha már talán egy kicsit feszesnek is tűnt a tempó, de ez abszolút nem tántorított el minket a bulitól, és már csak arra lettünk figyelmesek legközelebb, hogy véget is ért az este. A main hall atmoszférája úgy beszippantott minket erre az estére, hogy teljesen megfeledkeztünk arról, hogy átnézzünk a Volt Bar termébe, amit utólag a kommentekből kiindulva csak még jobban bánunk. Összességében azonban egy zseniális este volt, egy mondatban talán az egyik bulizó postja adja át: “erre az estére 10, azaz tíz pontot adok.”

Köszönjük szépen NVC! És nem csak ezt az estét, hanem az eddigi 10 évet! Remélem találkozunk a 20. születésnapon is!

10959970_1618442255045806_5045816286464337741_o