Jay Lumen a Ministry of Sound pultja mögött.

Jay Lumen a Ministry of Sound pultja mögött.

Jay Lumen ezúttal is legendás helyen pörgette a talpalávalót. A londoni Ministry Of Sound talán a világ leghíresebb klubja, mely a nemzetközi partiturizmus egyik közkedvelt célpontja is. Nem is csoda, hiszen a klub hírnevét az azonos nevű kiadó is méltán öregbíti. Hazánk üstökösét, Jay Lumen-t ez a klublegenda látta vendégül egy 2 órás DJ szett erejéig.

 immár szinte folyamatosan a legnagyobb, legjelentősebb külföldi klubok meghívott vendége. Lassan azért kell aggódnunk, hogy mint annyi más terület tehetségei esetében a külföldi meghívások és érdeklődés hatására kevesebb ideje marad ránk, bár szerencsére turnénaptárát nézve ez egyenlőre nincs így, hiszen folyamatosan pörög a neve a hazai klubokban.
Nos, Dubai elsőszámú klubja után most a világ talán elsőszámú, de mindenképpen a leghíresebb klubja látta vendégül Jay-t. Ez pedig a Ministry Of Sound Londonban. A jelenleg 4, alkalmanként 5 teremmel üzemelő klubkomplexumba DJ-ként  tényleg csak azok a nevek kerülhetnek, be akik már letettek valamit a szcéna asztalára. Mivel rezidens nélküli helyről beszélünk, a legnagyobb nevek adják át a stafétabotot hétről hétre a lemezjátszók mögött, így a közönség mindig újfajta benyomásokkal, élményekkel gazdagodva térhet haza egy – egy buli után. Ebbe a miliőbe került Jay Lumen vendég DJ-ként az Anjunadeep estjén.

jay_lumen_google3Jay-t a reptérre való érkezéstől folyamatosan igazán kiemelt vendégként kezelték, hiszen a Ministry külön sofőrjét küldte érte, aki ott tartózkodása alatt folyamatosan a rendelkezésére állt.

A partit megelőzően Jay-nek meghívása volt egy gyönyörű hastáncosnők által színesített külön vacsorára is melyen az Anjuna közel 30 fős teljes csapata is részt vett. Itt jelentették be Jay legújabb dalának Anjunás megjelenését is mely Dave Seaman legfrissebb Renaissance Master Series kompilációján is helyet kapott. Ez a dal a Morning Cocktail, mely ezzel a kiadó egyik legsikeresebb megjelenése. (Érdekesség, hogy az Anjunadeep eddigi abszolút legjobban fogyó dala is egy Jay Lumen nóta, a No1 pozíciót elérő Calypso volt.)

A vacsora után már jöhetett is a fellépés. A Ministry Of Sound már éjfél magasságában megtelt, a klub előtt pedig kígyózó sorok álltak. Az angolok zenei nyitottságára abszolút jellemző hogy egy éjszakán megfértek a techno, a trance, a tech house a progressive és a breakbeat műfajok is, hiszen minden teremben, más- más zene szólt.
Jay Lumen 00:30-kor lépett a Ministry DJ pultja mögé és egészen 2:30-ig táncoltatta a közönséget. A hangulat önmagáért beszélt, hiszen még a másik termekből is átjött jónéhány DJ bulizni Jay szettjére, akárcsak a 16bit Lolita’s csapata. Arról, hogy milyen is volt a hangulat talán Jay tud a legjobban mesélni:

„Olyan feltöltődést jelentett, amit egy darabig biztosan nem fogok elfelejteni. Hatalmas élmény volt és rengeteg visszajelzést kaptam a közönségtől. Igazi párbeszéd volt, amit én kezdtem a szettem elején az első zenémmel, majd a közönség reagált rá, aztán én válaszoltam a következő dallal és így tovább. Ez máskor és máshol is így van szerencsére, de itt mindennél tisztábban és intenzívebben érezhető volt. Rengetegen jöttek gratulálni és igazán meglepő, hogy mennyi külföldi partiarc tette tiszteletét. Sőt egy-két kint élő magyar emberkével is összefutottam. Olyan volt az egész, mint egy hatalmas családi parti, ahol az emberek folyamatosan hömpölyögnek. Feledhetetlen…”

Immár tehát a Ministry Of Sound is bekerült Jay Lumen klubtrófeái közé és ahogy láthatjuk hazánk büszkesége jó úton jár.