Helyszíni tudósítás a Volt fesztiválról!

Helyszíni tudósítás a Volt fesztiválról!

Június 30. kedd

9:53 Zakatol alattunk a Volt vonat. Hely az nincs, csak a földön, de a vodkánkat kortyolgatva száguldunk a vagonflessben. Az ellenőr még akkor sem férne el, ha szeretne, mindenki dohányzik, a WC-ből pedig “fura” szag árad, mindenki idegesen áll sorba, hogy bejusson oda pár percre. Hivatalosan is elkezdődött az idei fesztiválszezon! Izzadtság, lábszag, hangzavar, káosz, szeretet.

10:40 A vonaton sikerült rábeszélni két abszolút idegent, akik mellettünk ittak összenyomódva, hogy fizessék ki a taxinknak a felét, mert úgy mindenkinek jobb. Helyette végül kifizették az egészet, mi meg rászóltunk a taxisra, hogy dobja föl maxra a hangerőt! Emlékszem Sopronban…(dübörög a taxitechnó)

12:40 Nem tudom eldönteni, hogy annyira jófejnek tartanak az emberek, hogy előreengedtek a sorban, vagy annyira idegesítőek vagyunk, hogy inkább kicsit többet állnak, csak ne mellettünk kelljen? Mindegy, tűző napon alapból olcsóbb bebaszni.

16:29 Sikerült találnunk egy békés árnyékos kempinghelyet…. egy sor TOITOI árnyékában…. Viszont inkább a bűz, mint a százhúsz fokos sátor a napon. Apropó sátor, két órányi kínszenvedés és a telekszomszédaink lelkes segítsége után áll a tízszemélyes sátor két főre. Az áll azért túlzás, két üveg vodka és pár paypassos sör után szerintem esélyes a leghamarabb összedőlő  ökoszisztéma rangos díjára a fesztiválon.

18:17 20 éves Animal Cannibals és 20 éves Kartell buli, mi ez, ha nem retró? Igaz, hogy nem elektronikus, de Zoli megmondja, hogy ki a faszagyerek, szóval belefér.

20:33 Valamiért mindenki a nulladik napon készül ki a legjobban, a többi már csak szinten tartás. Nagyon viccesek az emberek, előbb láttam valakit röhögve hányni. A tükörben. Mondjuk nem tudom, hogy mi volt előbb, a hányás vagy a nevetés.

1:12 Sikerült pótolni az elveszett folyadékot, bömböl a jubiláló Irie Maffia. Jumo Daddy-től végre hallhatunk valami kis elektromosságot. Állapot és kiéhezettség mellett a moombah tökéletes éjjeli nasi.

2:57 Végre Palotai fesztiválszettjére mozog az egész közönség, mindenki egybeolvadt, sok a félájult, kegyetlen a fűszag és szerintem mellettem egy srác komoly trippen megy át, mert fennakadtak a szemei, izzad mint állat és üvöltözik, hogy ez gecijóóóóóóó, de már vagy negyed órája folyamatosan.

Július 1. szerda

9:34 Szarszagban és izzadtságban úszva ordítva kelni a purgatóriumi szájszárazságtól, majd öklendezve kikúszni a szinte olvadt sátorból, mint Ace Ventura az ál-orrszarvúból. Azt hiszem ebből lehet tudni, hogy tényleg fesztiválon vagy.

11:14 Első gyógysör mellé Marky vs Daweed, egy kis kávépótló, lábmozgató techno a napfényes Telekom Térről! Ha ez nem hoz vissza az életbe, akkor semmi.

 13:40 Hihetetlen, hogy ennyi év után nem kell szenvedni a lemerülő mobilokkal, mert végre van egy zsebben hordozható kártya alakú töltő. Az egyetlen baj csak a forróság, ugyanis fél óránként ajánlott bemászni a csap alá és bevizezni mindenedet. Csak hogy éveken át megszoktad, hogy lemerültél, ezért nincs nálad elektromos készülék…. Viszlát Kedves Okos Barátom!

15:01 Mikor azt hinnéd, hogy olyan másnapos vagy már az első nap reggelén, hogy egész héten csak citromos sört kortyolgatsz majd, akkor két óra múlva egy árokban bukfencezve találod magad egy fehér köntösben, a fejeden parókával. Természetesen nem velem történt, hanem egy barátom barátjával, aki egyben szeretne merevedési tanácsokat is kérni. Ismétlem nem én, egy ismerősöm….

17:29 Napközben még vadászni kell a jó elektronikára, elvégre rockfesztiválon vagyunk, de azért akadnak páran, akik a “napszúrás” miatt már ott szeletelnek MVRK szettjére. Úgy érzem, ez a Telekom Tér lesz a törzshely.

19:43 Két olyan magyar formáció van, akik egy pillanat alatt kicserélik a közönséget, az egyik a Tankcsapda, ahhoz, hogy Ákoson túl legyünk, sajnos az utolsó napig várni kell, pedig jobb lenne letudni, hogy újra biztonságos hely legyen a Volt. Most viszont mindenhol heréig bekötött acélbetétes bakancsos, fekete kapucnis pulcsis “egysörnemsörhaha” arcok leptek el mindent a negyven fokban! Azért van egy tankcsapda szag 😀

20:30 Ez a Random Trip a nevéhez méltóan az egyik legfurább magyar zenei élmény, amire még azt lehet mondani, hogy ez jó. Bár Saiid, Kemon és Halott Pénz ellenére még itt is van egy olyan fasz, aki odaüvölti sörhabzó szájával a mellette állónak, hogy: Ezt ismerem, ez Tankcsapda!! Aztán ugyanez elhangzik majd a David Guetta és a Kis Grofó bulikon is.

22: 51 Hiába PartyNews, a kamaszkort nem lehet kitörölni, Slash akkor is az a fasza gyerek a November Rain klipjéből, szóval eső helyett örömkönnyekkel bámulom őt az x-edik sorból és előjön minden érzelem. Egy ismeretlen megsajnál és barátságosan megveregeti a vállam, együtt érzőn rám bólint és a odaszól: Neked is szarnod kell, geci?

01:00 Dübörög az energikus MDMA bomba Brains, akikről egy idő után meg nem mondanád, hogy magyarok-e vagy sem, főleg hogy az egyetlen józan tekintet a tömegben az a kameráé. Éjszaka se rossz, de pár éve mikor tűző nap-nagyszínpad és tűzöltős vízágyúkkal lőtték a tömeget a Positive People című számukra, az mindent vitt, amit lehetett.

02:50 Fesztiválon nincs az a zene, amit ne lehetne szívből élvezni (A fentebb említett két kivételt leszámítva), de a Brains, majd Andro által felspannolva, nem kettőt hanem huszonkettőt látva a Dirtyphonics d’n’b & trap & dubstep & EDM katyvasza jobban beütött, mint egy hatalmas korty romlott tej egy elfajult este után.

3:20 Skrillex pátyolgatásának köszönhetően komolyabb figyelem övezi az Irie Maffiás Jumo Daddy DJ karrierjét is, de hajnalban egy kis moombah és trap keveréknél nem is kell több. Mindenki kurvára happy és eltorzult, itt összegyűlt mindenki, aki még áll a lábán önerőből, vagy kémiai segítséggel. Szép kis társaság, mintha goán lennénk.

4:40 Rutinos Voltozóként elég furcsa, hogy idén átépítették az egész fesztiválvárost, szóval hajnalban hazafelé hatalmas problémát jelentett a sátram megtalálása egyedül. Végül egy teljesen más, de még nem is hasonlóba nyitottam be, majd elkezdtem veszekedni a bent alvókkal, hogy mit keresnek a sátramban. Végül kiderült, hogy én mit keresek az övékben 😀

8:30 Nagyon meleg van, nagyon fáradt vagyok és egy sörre vagyok attól, hogy újra taccsrészeg legyek. Mint minden évben, idén is kezdek megtörni a második napra, de nem baj, ez csak annyit jelent, hogy ma eltervezem, hogy kevesebbet bulizok, aztán kétszer akkorát veretek, mint eddig összesen.

 12:24 Sikerült kellőképpen visszailluminálódni, úgyhogy itt ülünk a pesthajnal kezdeményezés mellett, ahol reggeli torna, jóga és miegymás keretében ébrednek a normális emberek. Mi próbáltuk utánozni távolról, de inkább egy levágott fejű tyúk utolsó kör futásához hasonlít, mint sporthoz. Viszont valakiknek bejött, mert az előbb ideült mellénk két srác és elkezdték csinálni velünk. Most épp a szellemállatokról mesélünk nekik, nehogy csalódást okozzunk a valósággal.

14:44 Néha kell egy kis vért is adni, mert ugyebár ételre elvből nem költünk ilyen helyen, de három, ha nagyon muszáj akkor kétnaponta kell valami apróság a sörön és töményen kívül. Sajnos, legszívesebben fényevő lennék. Az a vodka-szóda fajta fényevő természetesen.

11714485_10153442027904508_18713342_n

16:20 Nem a legjobb időpont és állapot egy Szabadulószobás játékhoz, de ilyenkor az ember nem túl sokat mérlegel, ha valami újat kell kipróbálni. Mondjuk nem is azzal van a baj, hogy végül nem jutottunk ki, hanem azzal, hogy sikerült beragadnunk valahogy és már majdnem kijózanodtunk, mire sikerült kiszabadítaniuk. Sírva futottunk is az első árnyékot és életet adó kocsmához.

18:39 Pajor Tamás azért meghatározott egy életérzést a Neurotic Brék című számával még a nyolcvanas években. (A mozi, a mozi, a mozi… tudjátok Rocktérítő 😉 EZ a megtért figura viszont kicsit ijesztő, aki korosodó Pajornak adja ki magát Bibliaszaggal.

19:51 Azért a nagyszínpadra érdemes figyelni, még ha Rise Against megy is, ami azért elég jó bulit nyom, tűző napra egy kis punk rock sosem árt. Újra tininek érzem magam, ami nem baj, csak kár, hogy azért, mert a pogóban úgy nekem jött egy kopasz állat, hogy múltba szédültem.

11719977_10203229786505510_2110578721_n

20:32 Robin Schulz slágere miatt kihagyhatatlan ez a Lily Wood nevű francia hölgy koncertje, de be kell vallanom, sokkal hangulatosabb, mint gondoltam. Naplemente mellé igazi chilles átszellemülés, igaz, hogy nem túl macsó, de pont ettől annyira meghatóan romantikus.

23:41 A Bastille az este fő sztárvendége, ami meg is látszik a több tonnányi tinilányon a közönségben, de azért ha elnézel a távolba, búzakalászként lengedeznek a férfi lófarkak a fejek tetején, kéne egy akkora lézer, ami pont azokat lecsippenti a fejük tetejéről. Utóirat: a hangulat azért jó.

01:11 Végre egy kis drum and bass a nagyszínpadon, ez hiányzott a második nap pörgéséből. Mindenki azt hiszi, hogy tud rá táncolni, de helyette csak csámpázik itt a kurvasok ember, akik mind nagyon alternatívak, de azért vicces.

03:34 Egy gyerek fekszik a földön, körbeállják a haverjai, akik már kb sírnak, hogy nem tudják mi lett vele, de már három órája így fekszik és nem szólal meg. Odaállok hozzá, a szemébe nézek és ráüvöltök, hogy csavar a papír haver? Akkorát röhög, hogy kijön a taknya, szégyenében meg felkel és elkezd beszélni hozzám, hogy végre egy normális ember a sok barom között. Azóta is itt követ és nyomja az elméleteit.

04:43 Bernáthygivuilfviébunjmkpmufe5sutrdztdkflglkhnuo78o349hfzsigah,kvktzducov8bnpo