Beszámolunk: “Don’t believe in God. I believe in Hernán Cattáneo!”

Beszámolunk: “Don’t believe in God. I believe in Hernán Cattáneo!”

Február 28-án, a naptári tél utolsó napján ismét egy világsztárt köszönthettünk itthon az Akvárium falai között. A szervező Black Mamba Productions az argentin Hernán Cattáneo-t hozta el nekünk, hogy méltóképpen kezdődjön a tavasz.

Hetekkel a buli kezdete előtt kikerült a virtuális sold out tábla a bulira, annyian voltak kíváncsiak az eseményre, ami nem is csoda. Hernán a világ minden pontján népszerű, amit egy klubban előadott all night long csak még érdekesebbé tesz. Rengeteg jegy cserélt gazdát az esemény előtti utolsó napokban, aminek egyrészt az is oka volt, hogy a névre szóló elővételes jegyeket ha nem az az illető vette át, akinek a nevére szólt, akkor 6000 Ft-ra kellett kipótolni a bejáratnál. Az ebből adódó gondot nem tudom mi jelentette, hiszen rá volt írva minden visszaigazolásra.

A beléptetés 23 órakor kezdődött, igyekeztünk időben megjelenni, hátha elcsípünk valamit Poli szettjéből is Hernán előtt, aki 0:30-tól 6:00-ig játszott ezen az estén! A megérkezést jól elkaptuk, 23:10-kor már a klub területén voltunk, és az első dolog, ami feltűnt, hogy odakint senki nem áll sorban, a sor ugyanis a klub falain belül kígyózott. A ruhatár/jegyátvétel megint megvolt kb. 5 perc alatt, csakúgy, mint a 2 héttel ezelőtti NVC születésnapkor. Ezt meg tudom szokni, piros pont!

A sort úgy döntöttünk, hogy nem várjuk ki, így amíg meg nem érkezett a társaság másik fele, és el nem fogytak a várakozók, úgy döntöttünk, hogy beülünk a Volt Barba némi sör társaságában. 1:00 körül már mindenki a main hallban volt, így végre mi is elindulhattunk lefelé. Sajnos így Poliből nem hallottunk semmit, illetve Hernán is már 30 perce játszott ekkor, de kárpótolt minket a tudat, hogy a reggel 6:00 órás befejezésig még bőven van időnk hallani. A teremben kellemes teltház volt, örülök, hogy tisztában voltak vele a szervezők és az Akvárium Klub, hogy mennyi jegyet kell eladni.

Viszonylag elöl voltunk középtájon egész este, néha szokatlanul sok hely is volt táncolni, de szerencsére a teltház ellenére mindenfelé jó arcokat lehetett látni, semmi lökdösődést, taposást nem tapasztaltunk az este folyamán. Én kis naiv azt hittem, hogy az all night long miatt Hernán gyakorlatilag magának is warm up-ol egyet, aztán majd 2:30-3:00 óra körül kapunk az arcunkba rendesen. Tévedtem. Épphogy csak nekikezdtünk a táncolásnak, 01:45-körül már azon kaptam magam, hogy a fejemet fogom, és a 3. tracket Shazamozom röpke 30-45 perc alatt. Ezt felismerve jó mélyre el is tettem a telefont, hogy ne ezzel foglalkozzak, szerencsére sokan dokumentálták az egész estét a telefonjaikkal, az esemény Facebook oldalán rengeteg videót, illetve tracket meg lehet találni, amit Hernán az éjszaka játszott. Őszintén szólva ez volt az első Hernán bulim, de már értem miért vallják egyesek, hogy „I don’ believe in God. I believe in Hernán Cattáneo!”

Persze szerettem régen is, de valahogy eddig még nem sikerült eljutni. Öreg hiba, amit ezek után nem követek el megint. Nagyon kellemes, a tőle megszokott melódikus house zenék szóltak egész este, mindezzel ismét remek világítástechnika és vizuál párosult, ami felejthetetlenné tette az estét! A hang szintén rendben volt, bár páran panaszkodtak rá, hogy hátul talán nem szólt olyan jól, de ott nem sok időt töltöttünk.

Már-már azt hittem, hogy nem fog szólni a King Unique – 7 Hours feat. Natalie Arnold (Dubspeeka Dub Mix) (egy utóbbi Resident mixben hallottam, azóta gyakorlatilag 0-24-ben ez szól itthon), de szerencsére az utolsó trackek között 05:45-kor megszólalt ez is, egy szép nagy löketet adva az este lezárásának. 06:00 körül aztán valóban vége lett a bulinak, és mi mosolyogva, és nagyon elégedetten távoztunk ismét az Akváriumból, elindulva az első (ezek után minden vasárnap jelentkező) Contra Mundum Afterhoursra a Corvintetőre, hogy méltóképpen vezessük le az estét, de az már egy másik történet…. : ) Köszönjük a bulit, Black Mamba Productions x Akvárium!