A srác akit Gerald-nak hívnak

A srác akit Gerald-nak hívnak

Az Ausztrália keleti partján található Brisbane-nek biztos helye van a tánczene számos jeles képviselőjének útitervében, ha a kontinensen turnéznak. Ezen a hétvégén a Bar Soma adott otthont egy jó kis bulinak, amire az egész heti fáradtság és a hirtelen jött hőhullám ellenére is nagy számú, lelkes és kíváncsi közönség jött el. A fő attrakció egy szimplán Gerald néven futó srác volt, akit úgy ismerünk mint a jungle stílus ősapját, valamint a korai, szárnyát bontogató acid house szcéna aktív szereplőjét. Egy sokféle stílusban otthon lévő és sikereket elérő művészről van tehát szó, nem csoda, hogy a Bar Soma hangulatos teraszain és belső udvarában koktélt szürcsölő vendégek nagy várakozással néztek a party elé.

Meglehetősen vegyes közönség özönlött be a terembe, mikor Paleotech megkezdte a műsort súlyos deep tech house zenéjével. Elég hosszú játékidőt kapott, így volt lehetősége kiélnie magát, Matthew Dear Pom Pom-jának érzelmes, blues-os gitárszólójától kezdve a záró Octave One klasszikusig. Verejtékben úszva hagyta el a pultot és adta át helyét Gerald-nak. Az oldschool rajongók addigra már alaposan megtépázták a táncparkettet, de nem volt hiány a fiatalabb partyarcokban sem: a bárban éppúgy láthattunk magas sarkút mint edzőcipőt. Gerlad nem sokat vacakolt, egyből bombázni kezdte a táncolókat mély, nehéz basszusokkal átitatott deep techo-jával.

Persze nem kellett sokáig várni rá, hogy a közönség elkezdjen egy kis jungle-t követelni, így aztán Gerald, két laptopja felett mosolyogva, felpörgette a tempót a töredezett beat-ek és a basszus segítségével. Mindkét gépén a Propellorhead Reason szoftverjét használva, Gerald képes volt rá hogy menet közben mixelje a dalokat, és a minden effektre reagáló, éneklő tömeg hangulatának megfelelően alakította a hangzást. A levegő így nem csak a hőmérséklettől lett forró, ahogy állandó mosollyal az arcán vágtatott végig a deep house-on, jungle-ön és acid-en, mielőtt átadta volna a dekkeket Alex James-nek és Little Fritter-nek, akik a záró sub-bass hangorkánnal búcsúztatták az éjszakát. Nem lehetett panasz a teljesítményükre, az emberek nagy része azonban ekkorra már nem bírta tovább a terem izzadtsággal átitatott légkörét, és a légkondicionált bárban vagy az udvaron keresett menedéket.

Brisbane partyrajongó lakossága jó néhány tánczenei legendával találkozhatott az elmúlt évben, úgyhogy Gerald-nak egy minőséghez szokott, programokban dúskálható közönség előtt kellett helyt állnia, és nem vallott szégyent. A stílusteremtő, “nagy öreg” sokakat a Bar Soma-ba vonzott ezen a szombaton, és a buli végeztével mindenki kellemesen kifáradva, mosollyal az arcán távozott.