Nintendo kazettán fog megjelenni egy album!

Nintendo kazettán fog megjelenni egy album!

Az 8 BIT MUSIC POWER lesz az első kereskedelmi forgalomban is kapható megjelenés ebben a formátumban az elmúlt két évtizedben.

Ha a bakelit elvesztené a tündöklését, és a kazettát nem találnánk elég undergroundnak, íme, elértük a különleges formátumok újabb határát egy olyan albummal, amihez egy 30 éves játékkonzolra lesz szükséged, hogy le tudd játszani.

A Wall Street Journal jelentése szerint az 8 BIT MUSIC POWER album Nintendo Famicom exkluzív lesz – ez a japán megfelelője az Európában és Észak-Amerikában is elterjedt Nintendo Entertainment System (NES)-nek. A 12 számot tartalmazó album olyan Famicom zeneszerzőktől is tartalmaz zenéket, mint Yuriko Keino (Xevious, Dig Dug) és Takeaki Kunimoto (Star Soldier).

kf_8bit_02

Get Frisky / Cinema Hall Season Closing

Ahogyan az elvárható egy albumtól, ami ilyen formában jelenik meg, természetesen gazdag látványvilággal lesz teletűzdelve az album (már amennyire ez lehetséges), de ehhez bizony szükség lesz egy Famicomra. Mivel a NES teljesen más kazetta formátumot használ, a legtöbb nyugati rajongónak szüksége lesz egy adapterre, hogy le tudja játszani.

A Columbus Circle, a japán cég, aki felelős a kazettáért azt mondja, hogy az 8 BIT MUSIC POWER lesz az első megjelenés ezen a formátumon 21 év után, habár nem fog rendelkezni a Nintendo minőségi tanúsítványával.

Ha szeretnétek beszerezni egyet, január 31-től lesz elérhető az Amazonon keresztül.
Ha népszerű lesz, a Columbus Circle azt mondta, hogy fontolóra veszik majd, hogy kiadnak egy NES verziót is.

Get Frisky / Cinema Hall Season Closing