Heroinnal kevert ecstasy a piacon!

Heroinnal kevert ecstasy a piacon!

Egy tizennyolc éves lány meghalt hétvégén egy dublini buliban, azóta figyelmeztetnek mindenkit, hogy vigyázzanak, egyes ecstasyknak nem várt összetevői is lehetnek.

Ana Hick a The Twisted Pepper nevű klub előtt esett össze, miután állítólag sárga gránát, rózsaszín superman és kék szellem mintázatú bogyókat fogyasztott. Egyelőre nem jelentették be a vizsgálatok eredményét, de szinte biztos, hogy ez okozta halálát, azt is elmondták, hogy a veszély nem magában az MDMA-ban rejlik, hanem azokban a szerekben, amikkel a dílerek felütik. Legtöbbször ez speed, kokain, de esetleg heroin, vagy fehérítő is lehet bennük, ráadásul a halála előtt már többször figyelmeztették az embereket a sárga gránátok veszélyeire.

Ezek a veszélyek a régi fogyasztókra nézve is súlyosak, hiszen korábban sokkal tisztább és alacsonyabb MDMA tartalmú, könnyedebb tablettákat lehetett kapni, míg manapság tele vannak az utcák dizájner hamisítványokkal, de ha igazi a cucc, akkor is lehet, hogy fel van ütve valami veszélyessel, vagy olyan magas a hatóanyaga, hogy egy alkalmi használó simán rosszul lehet tőle.

Az ecstasy fogyasztók védelmére egyébként számos weboldal üzemel, ahol a használók figyelmeztethetik a többieket, ha egy rossz bogyóba ütköznének, de az üzemeltetők be is vizsgálják azokat, amikhez sikerül hozzájutniuk, így alaposan tájékozódni lehet a különböző minták és színek mögötti tartalomról. Ugyanakkor ez sem jelent teljes védelmet, hiszen a dizájner gyártók rendszeresen jól bevált mintákat utánoznak le, így lehet, hogy amit már próbált az illető, az később teljesen más és veszélyes is lehet.

Emmanuel Top in Budapest (Extended Set)

Angol: PillReport

Magyar: Daaath

(Pulse)

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Emmanuel Top in Budapest (Extended Set)

pop-up