Hamis Tomorrowland jegyek árulásáért került börtönbe egy nő

Hamis Tomorrowland jegyek árulásáért került börtönbe egy nő

A Tomorrowland a világ egyik legjelentősebb elektronikus zenei fesztiválja, mely az eszméletlen szervezésről, megdöbbentően ütős line-upról és persze a jegyek egy pillanat alatti elfogyásáról híres.

Általában pár órába telik csak, míg teltházas nem lesz az esemény, vagyis igen nagy a kereslet. Ezt a piaci rést fedezte fel egy anya-lánya csaló páros, akiket több mint 121.000 font értékű hamisított jegy eladása után kaptak el a rendőrök. Ezek szerint körülbelül 311 bulizni vágyó lett átverve, ők hiába fizették ki a belépőt, sajnos mégsem jutottak be.

A nagymértékű csalás 2012 decembere és 2013 júniusa között zajlott, amikor a feltörekvő modell, Charmaine Browser és anyja, Tina Browser a nő munkahelyének számítógépeit és nyomtatóit felhasználva profi hamisítványokat készítettek egyedi vonalkódokkal ellátva.

Charmaine a női Walter Mitty becenevet kapta a bíróságon és két év, három hónap börtönbüntetést szabtak ki rá, míg anyja, aki segédkezett a csalásban, 29 hétnyi büntetést kapott, valamint két év felfüggesztettet és 150 órányi közmunkát.

Charmaine büntetése azért is jóval több, mert közel 70.000 eurót vert el dán és olasz nyaralásokra, drága ékszerekre, valamint elektronikai eszközökre, míg a pénzt főleg fiataloktól csalta ki, de még afganisztáni veteránok is fennakadtak a horgán. A bírósági ítéletet nagyban befolyásolta az is, hogy gusztustalannak tartották a Boldog Pénz jelzőt, amit a lopott pénz anyjának való átutalásakor írt bele a banki közleménybe.

(Pulse)