Hamis Tomorrowland jegyek árulásáért került börtönbe egy nő

Hamis Tomorrowland jegyek árulásáért került börtönbe egy nő

A Tomorrowland a világ egyik legjelentősebb elektronikus zenei fesztiválja, mely az eszméletlen szervezésről, megdöbbentően ütős line-upról és persze a jegyek egy pillanat alatti elfogyásáról híres.

Általában pár órába telik csak, míg teltházas nem lesz az esemény, vagyis igen nagy a kereslet. Ezt a piaci rést fedezte fel egy anya-lánya csaló páros, akiket több mint 121.000 font értékű hamisított jegy eladása után kaptak el a rendőrök. Ezek szerint körülbelül 311 bulizni vágyó lett átverve, ők hiába fizették ki a belépőt, sajnos mégsem jutottak be.

A nagymértékű csalás 2012 decembere és 2013 júniusa között zajlott, amikor a feltörekvő modell, Charmaine Browser és anyja, Tina Browser a nő munkahelyének számítógépeit és nyomtatóit felhasználva profi hamisítványokat készítettek egyedi vonalkódokkal ellátva.

Charmaine a női Walter Mitty becenevet kapta a bíróságon és két év, három hónap börtönbüntetést szabtak ki rá, míg anyja, aki segédkezett a csalásban, 29 hétnyi büntetést kapott, valamint két év felfüggesztettet és 150 órányi közmunkát.

Get Frisky / Cinema Hall Season Closing

Charmaine büntetése azért is jóval több, mert közel 70.000 eurót vert el dán és olasz nyaralásokra, drága ékszerekre, valamint elektronikai eszközökre, míg a pénzt főleg fiataloktól csalta ki, de még afganisztáni veteránok is fennakadtak a horgán. A bírósági ítéletet nagyban befolyásolta az is, hogy gusztustalannak tartották a Boldog Pénz jelzőt, amit a lopott pénz anyjának való átutalásakor írt bele a banki közleménybe.

(Pulse)

Get Frisky / Cinema Hall Season Closing