Folytatódik a fesztiválbotrány Magyarországon: elmarad a Hegyalja

Folytatódik a fesztiválbotrány Magyarországon: elmarad a Hegyalja

A Hegyalja nevű tokaji zenei fesztivál tavaly ütközött az első nagyobb nehézségbe, akkor lett gyanús minden portálnak, hogy még nem árulják a jegyeket. Erre azzal védekeztek, hogy azért, mert szülinapra hivatkozva az egész fesztivál ingyenes lesz. Végül persze kiderült, mint az várható volt, hogy az egész elmarad. Majd jött az infó, hogy idén újjáéled hamvaiból, és jobb lesz, mint valaha. Be is jelentették a neves fellépőket, Rudimental, Chase & Status, Clean Bandit, Eagles Of Death Metal és társai. Most bérleteket is lehetett kapni, amit sokan meg is vásároltak, egy belső forrásból azt is tudjuk, hogy ezúttal a zenészek is ki lettek fizetve, a befektetők miatt nem lehet megtartani az eseményt. Állítólag a koncertek helyette Budapesten, a Pecsában lesznek megtartva, hivatalos közleményt azonban eddig nem kaptunk a szervezőktől, de elég árulkodó, hogy hirtelen eltűntek a bérletek az Eventim hálózatából is.

Az eset ott kezd igazán érdekessé válni, hogy a booking mögött nem más áll, mint az a csapat, akik tavaly már egyszer bejátszottak egy hasonló fake fesztivált, a Balatonra tervezett FUN-t. Akkor már az esemény előtt egy héttel nem lehetett őket elérni, de portálunk oknyomozása folytán fény derült a csalásra. Az indok végül a Balaton vízminőségének problémája lett, valójában azonban még építkezni sem kezdtek, nem kommunikáltak a fellépőikkel, egyszerűen eltűntek. A külföldi fellépőknek is csak annyit mondtak, hogy nem kell eljönni, előleget, vagy repülőjegyet azonban alapból nem adtak nekik, ami eleve gyanús a szakmában.

Most mégis újra nagy rendezvényt kaptak meg, méghozzá az éveken át stabilan és elismerten megrendezett Hegyalját, ami épp alapítása óta a legsebezhetőbb. Ez nem csak a látogatóknak nagy tragédia, de a helyieknek is, akik számára megélhetést biztosított a buli, de már tavaly is érezték a komoly veszteséget, idén pedig szinte alig foglaltak szállást a térségben.

Közben megkaptuk a hivatalos sajtóközleményt, ami nagyban hasonlít a korábban elmaradt bulik banális kifogásaihoz, most sem áll rendelkezésükre a kijelölt terület nagy része, de ígérik, hogy a legfőbb bulikat átviszik Budapestre, a bérleteket és jegyeket azonban legalább visszatérítik teljes egészében.