Facebookon kémkedett rajongói után a Holy Ship!

Facebookon kémkedett rajongói után a Holy Ship!

A HARD által szervezett Holy Ship! nevű hajós bulikörútat az a vád érte a Triumph cikkében, hogy a közösségi médiát használták fel a rajongók utáni kémkedésre. A január elején megrendezésre kerülő fesztivál a nyílt óceánon és egy lakatlan szigeten szokott zajlani, azonban azok a rajongók, akik a Facebookon akár csak említés szintjén is posztoltak kábítószerekről, örökre ki lettek tiltva az eseményről.

Elsősorban a #ShipFam nevű csoport tagjai kerültek megfigyelés alá, többen is kaptak olyan furcsa üzeneteket, hogy sajnálattal értesítik őket, de a kommentjeik miatt foglalásukat törölték és a jövőben nem vehetnek részt egy ilyen szervezésű bulin sem. Az üzenetet állítólag a Cloud 9 Adventures nevű cég küldte, amely a Holy Ship! hajójáért felelős partnere.

A cselekedetet azzal erősítették meg, hogy ez egy nemzetközi vizeken zajló, országhatárokon átívelő buli, így fokozottan figyelniük kell az illegális szerekre, nem engedhetik meg, hogy bárki ekkora mértékű jogi kihágást kövessen el.

A probléma nem is itt kezdődik, hanem azzal verték ki a biztosítékot a rajongóknál és ingott meg a bizalom, hogy a legtöbb indokként szolgáló komment és beszélgetés olyan zárt csoportokban zajlott, amit elvileg nem lenne jogosultsága a cégnek elolvasni.

A kitiltottak teljes pénzvisszafizetési garanciát kaptak, de ez sem akadályozta meg őket abban, hogy nyilvánosan fejtsék ki véleményüket a morálisan kétes nyomozást illetően. Ez akár ahhoz is vezethet, hogy a látogatók elpártolnak  a rendezvénytől és jövőre már akár veszteségessé is válhat ezáltal.

(MagneticMag)