Egy új kampány arra biztatja az MDMA használókat, hogy kis dózisban teszteljék először az anyagot

Egy új kampány arra biztatja az MDMA használókat, hogy kis dózisban teszteljék először az anyagot

Egy új kampány jött létre az MDMA fogyasztók védelmére a The Loop, a Chill Welfere és a The Warehouse Project kezdeményezésével. Arra próbálják ösztönözni a drogfogyasztókat, hogy minden új vásárlás esetében először törjék fel a rögöket, majd egy nagyon kis mennyiséget próbáljanak ki belőle elsőként és várjanak egy, jobb esetben pedig két órát, hogy kiderüljön, valóban jó-e az anyag.

Azt is kijelentették, hogy egyik szervezet sem támogatja az illegális szerek fogyasztását, de szeretnék elkerülni a sorozatos haláleseteket és biztonságban tudni azokat, akik mégis emellett döntenek.

“A legújabb felmérések kimutatták, hogy az MDMA kristály még mindig az egyik legnépszerűbb partydrog a fesztiválozók és klublátogatók körében, míg az összetevők és a tisztaság egyre inkább negatív irányba megy el az illegális piacon. Ha a tisztasága egy cuccnak nagyobb, akkor több időbe telik a fogyasztónak lenyugodni, valamint több problémát is okozhat. Biztonságban szeretnénk tudni az embereket és azt tanácsoljuk, hogy törjenek-szívjanak-várjanak, hiszen ez az óvatosság életeket menthet.” – nyilatkozta a Loop drogtesztelő részlegének vezetője, Fiona Measham.

Nagyon nehéz a tisztaságot megállapítani, emiatt sok fogyasztó a kelleténél többet vehet be, ami pedig rosszulléthez, akár életveszélyes helyzetekhez is vezethet. Ezek mellett pedig a más drogokkal való keveréssel is vigyázniuk kell az embereknek, ebbe pedig az alkohol is beletartozik, mert megnöveli a nem kívánt hatások esélyét.” – tette hozzá Chill Welfere rendezője, Katy Macleod.

Hazánkban ezek mellett még a dizájner MDMA hamisítványok jelentik a komoly veszélyt, így ez a módszer az azzal kapcsolatos negatív mellékhatások megelőzésére is alkalmas, a fogyasztók már a kis dózisból rájöhetnek, hogy nem azt kapták, amit szerettek volna. Ha már fogyasztotok, törjetek-szívjatok-várjatok!

(Pulse)