Carl Cox: „Ibiza megváltozott”

Carl Cox: „Ibiza megváltozott”

A Fehér sziget legendás és rendíthetetlen Carl Cox-a nemrégiben beszélt az Ibizát megváltoztató tényekről, és kijelentette, hogy szerinte a sziget nem a legjobb irányban halad az utóbbi pár évben.

Úgy tűnik, hogy a VIP kultúra, az elüzletiesedés és más egyéb értékrontó tényezők nagyon is megváltoztatták Coxy véleményét Ibizáról. Mr. Oh Yes hosszú évek óta az egyik legkiemelkedőbb alakja a szigetnek, miután neve ismertté vált a korai ’90-es évek hardcore szcénájában.

A következőket mondta a The Daily Record-nak:

„Sok-sok évvel ezelőtt Ibiza csak egy picike kis része volt Spanyolországnak, amit nem sokan ismertek. Tudtál kocsikázni, találhattál elhagyatott részeket a szigeten, és ha úgy akartad, nézhetted a naplementét csakis egyedül.”

„Nem (csak) én öregedtem meg, de a sziget mostanra megváltozott. Elmehetsz a Hard Rock Hotelbe, ott van az Ushuaia a felsőkategóriás DJ-ivel, asztalszolgálat és kétszintes VIP terület. Régen mindenki együtt volt, egy táncparketten. ”

„A pénz nem volt annyira akadály, mint most – sokkal több kell ahhoz, hogy jól érezhesd magad itt. Nagyon erős a kereskedelmi behatás a szigeten. Ha Guettát vagy Eric Prydz-et szeretnéd látni, akkor fizetsz értük… Nem gondolom, hogy rossz dolog lenne az, hogy ők itt vannak, az egész attól függ, hogy te mit is szeretnél”.