Beatport Banned Tracks – mi az igazság?

Beatport Banned Tracks – mi az igazság?

Ma már nem titok, hogy a világ egyik nevezetes dance zenei online megaáruháza, a Beatport folyamatos harcban áll a rendszert kijátszani próbáló „producerekkel”. Az Inthemix meginterjúvolt egy „dance zenei marketing céget”, ami érdekes információkkal szolgált az olvasók számára. A cég állítása szerint egy 3000 dollárnyi befektetés elég arra, hogy egy zene bekerüljön a „legjobb” 30 közé a Beatport elsődleges Top 100-as táblázatába. Ennek okán a csalni szándékozók embereket alkalmaznak a világ különböző részeiről a zenék tömeges megvételére.

Az ilyesféle átverési módszerek tudatában a Beatport csapata nemrégiben adott ki egy elég szúrósnak mondható, figyelmeztető közleményt saját híroldalukon, aminek lényege így szól: „Amikor észreveszünk egy „bannolt” zenét, azt eltávolítjuk, és így tovább. A következő és utolsó lépés egy ilyen esetben a bűnös előadó vagy kiadó végleges törlése, és ezzel nem viccelünk…” Régebbi cikkünket a témával kapcsolatban ITT olvashatjátok.

Így történt tehát, hogy a Tumblr-en lévő Beatport Banned Tracks elindulásával rengeteg ember minden kétség nélkül valósnak hitte a listát. A trance zenei szcéna egyik veteránja, John ’00’ Fleming csak egy ember a sok közül, akik Facebook-on vagy más oldalakon is üzentek a Tumblr-nek, hozzátéve: „Szóval végül a nagy cégek egyike lépéseket tett a csaló emberekkel szemben… szép munka, Beatport, jár a dicséret az eladásokat irányító emberek ellen.”

Sajnos azonban úgy tűnik, hogy a Tumblr ezen oldala nem valós: ha jobban megnézzük a listában szereplő zenéket, akkor rá kell jönnünk, hogy többségük még mindig megvásárolható a Beatport-on. Mindemellett semmiféle közlemény nem érkezett az oldal igaz mivolta felől.

A Tumblr célja ezzel az oldallal szintén kétséges: sem Facebook oldaluk, sem Twitter oldaluk nem tartalmaz ehhez kapcsolódóan információkat; az Inthemix megpróbálta megkeresni az illetéseket az üggyel kapcsolatban, válasz azonban még nem érkezett. Lehet ez egy szarkasztikus jelzési mód azon track-ek számára, amiknek egyesek szerint tényleg nem lenne szabad szerepelniük tovább a Beatport-on. Vagy csak valakinek túl sok a szabadideje? Csak az idő tud erre választ adni, de egy dologra kétségkívül megtanított mindenkit ez az eset, mégpedig arra, hogy soha ne higgyünk el mindent elsőre.

(Inthemix)

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Legendary Moments pres. Darin Epsilon & Fernando Ferreyra