Az Unknown Festival megvásárolt egy egész horvát szigetet

Az Unknown Festival megvásárolt egy egész horvát szigetet

Az Unknown Festival egy angol szervezésű horvát elektronikus zenei rendezvény, ami mostantól egy egész szigettel gazdagabb. A Music Week nevű honlap értesülései szerint már régóta tervezték a projektet, de most hogy végre összejött, létre akarják hozni a világ első hivatalosan szervezett szórakoztatásra épülő szigetét. Az Obonjan nevű földterület Dalmácia partjainál, Sibenik közelében található és a fesztivált szervező Sound Channel  a Gratiosus nevű helyi cég közreműködésével jutott hozzá a szigethez.

Az a tervük, hogy jövőre ott rendezik meg a fesztivált, az év többi részében pedig folyamatos rendezvényeket és bulikat tartanak majd a szigeten.

Három éves dolgoztunk már ezen, ami elegendő időt szolgáltatott az ötleteink kifinomítására. Az a tervünk Obunjan szigetével, hogy teljesen regeneráljuk és egy új, egyedülálló koncepciót valósítunk meg rajta, buli, zene, művészetek, wellness és megfizethető árak keverékével.” – nyilatkozta a Sound Channel vezetője, Dan Blackledge.

A helyszínválasztás nem véletlen, hiszen a mediterrán Horvátország az elmúlt évtizedben a régió elektronikus zenei központjává nőtte ki magát, a helyi bulik mellett rengeteg külföldi szervezés, főként angolok visznek világsztárokat és fesztiválokat oda.

(RA)