FehérCímke: Tresor Records, a francia kollaboráció

FehérCímke: Tresor Records, a francia kollaboráció

Amikor majd a távoli jövőben listázni akarják a legnagyobb kiadókat, csapatokat, azokat, amelyek egész karrierjük során hűek tudtak maradni önmagukhoz, a rajongókhoz, és mégsem váltak unalmas, ezerszer lerágott lábszárcsonttá, nos, akkor a Tresor Records nevét mindenképpen az elsők között kell majd bevésni az elektronikus zene nagy enciklopédiájába.

DJ DEEP, a Laurent Garnier által felfedezett francia mindig is a modernitás híve volt. House vagy techno, neki mindegy, “felfedezése” óta könyörtelenül szállítja az előremutató szelekciókat. Mint a Deeply Rooted kiadó tulajdonosa, hasonló identitású művészeket keres folyamatosan Önmaga és címkéje által. Így jöhetett létre az a francia kapcsolat is, amely a produktum meghallgatása után kijelenthető: BIVALY erős lett. A másik szereplőnkben, Roman Poncet-ben látta meg a lehetőséget, hogy egy igazi honfitársi techno kollaboráció jöhessen létre.

Roman_Poncet_Press_Pic

Február 23-ára nagyon kell készülnünk, bár mi voltunk oly szerencsések, hogy idő előtt végigfuttathattuk hátunkon a szőrt.

Emmanuel Top in Budapest (Extended Set)

Hat, minden mélyérzést vagy különösebb mesterséges indukációt nélkülöző, táncparkett (vagy inkább hangár,klub), és dobhártya szaggató trackről beszélünk. Zaj, káosz, tökéletes sorrendben, eklektikusan, de mégis impulzívan. A francia srácok oda rakták magukat!

Képtelenség teljes albumkritikát tálalni, de pár sorban muszáj kitérnünk a kiadványra. Elképesztően indul ez az egész káoszelmélet, pedig finomhangolásra készültünk, a hangok tökéletes harmóniájára. Kaptunk ehelyett egy olyan felvezető zenét, amely minden klub közönségét beindítaná, és tökéletesen szűrné le a művészkedő, gitárnyakú sleppet. Azasszimetrika a helyén, a riff zseniális, a hangok szeszélyesek, ezt adja mindjárt az első muzsika. Az ’Extracapsular Extraction’ tette a dolgát, elővetítette a következő trackeket. Komoly szint ez!

TRESOR274_Artwork

A ’Data Retrieval’ egészen más. Finoman caplatnak előre a velőtrázónak nem nevezhető mélyek, de mégis telibe találnak. A harmadik perctől azonban befrissíti magát a track néhány másodpercre, de végül azt éreztük, ez a zene egyéni „tetszési index” alapján került fel a helyére. A mi tetszési indexünk ez esetben annyira nem ekvivalens a szerzőkével, de délelőtti órákban valóban óriásit adhat.

Na de a harmadik az bekopogott rendesen. Az ’Extraction Force’ hanyatlásnak indította azonnal az imént felállított sztereotípiákat. Olyan indukált izgalommal kísértük végig a zenét, mintha Mi magunk is a szerzők között lettünk volna. 1:50-nél széttépte az idegeinket, aztán az apró kis hatások között lubickolva felpattantunk, és átadtuk magunkat a ritmikai motívumok széles spektrumának! Fuck Yeah! Zseniális! Két és fél percnél jártunk, amikor újra minden együtt tért vissza, és lávafolyamként simogatta végig underground technora éhes füleinket. 4:00-nál is hasított egy heget a hátunkra a zene, tényleg nem lehet eldönteni, hogy egy elektronikus zenei zenekar, vagy egy “sima producer”, sima munkája szól éppen. 10!

TRESOR275_Artwork

A ’Hydraulic Jack’ szerencsés eset, mert már képtelenség lehúzni az albumot. A kezdés mélye ott van, ahol lennie kell, a többi vagy tetszik, vagy nem, ízlés dolga. Új, és régi hangzások egyvelege ez, de mégis kissé túlmutat rajta. Tipikusan az a track, amely próbál evickélni, megtalálni azt a vonalat, amely mindenki számára élvezhető. Mi ennél sötétebbek vagyunk.

Amikor már azt gondoltunk, lejöttünk a zenei flashről, érkezett ’Hydraulic Pump’. Pump az van, sőt még faforgács, és fakopács is (nem). Objektív okoknál fogva egyszerűen hiányzik az a borzongató érzés, mely összekapcsolná az album többi dalával. Önmagában viszont szenzációsan színes, impozáns képet nyújt minden zenekészítő számára, hogyan is kell zenét mindenféle túlmisztifikálás nélkül megírni anélkül, hogy elvesznénk a letöltött sávok fergetegében.

Tresor_Logo

Az ’Artesian Well’ az utolsó dal, amelyet végig kellett hallgatnunk. Nem kínzás volt ez kérem szépen, hanem egy tökéletes lezárása egy olyan albumnak, amely hosszú időre bevésheti magát a talán nem is létező zenei enciklopédiákba. A befejező muzsika átlép minden határt, néhol chillben éreztük magunkat, néha pedig örömujjongás közepette koptattuk cipőinket az irodában. Finomság ez is, sokan örömmel fogják hezitálás nélkül felcsapni a korongot.

Ahogyan ezt a művészek interpretálták a kiadóval közösen, az pont olyan, ami kicsit is előreviheti az EDM szarokban fuldokló, szívünknek oly kedves szcénánkat.

Köszönjük Tresor Records, köszi fiúk, hogy ezt összehoztátok!

10/8

Tracklist:

01. DJ Deep & Roman Poncet presents Adventice – Extracapsular Extraction (Original Mix)
02. DJ Deep & Roman Poncet presents Adventice – Data Retrieval (Original Mix)
03. DJ Deep & Roman Poncet presents Adventice – Extraction Force (Original Mix)
04. DJ Deep & Roman Poncet presents Adventice – Hydraulic Jack (Original Mix)
05. DJ Deep & Roman Poncet presents Adventice – Hydraulic Pump (Original Mix)
06. DJ Deep & Roman Poncet presents Adventice – Artesian Well (Original Mix)

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Emmanuel Top in Budapest (Extended Set)

pop-up