Volt egyszer egy aranykorszak: a progi és Kevin Saw

Sokan legalábbis minden gond nélkül kardoskodnak e kijelentés mellett. Hogy ez valóban így van-e, nem tisztünk eldönteni, azonban az alábbi cikkben talán választ találunk arra a kérdésre, hogy “régen minden jobb volt?”

Az akkor még ifjú partyarcként debutált Kevin Saw végigjárta a jelentősnek hitt lépcsőket. Home, Pacha, Flört, vagy éppen a Partypeople-nek való fotózás? Egyre ment, mert “régen minden jobb volt”!

A progressive house Mekkáit végigszenvedvén egyre jobban körvonalazódott bennem a gondolat, hogy miért is hallgatok Dave Seament, Paul Oakenfoldot, vagy éppen Nick Warrent?

Progi

És most a szó legnemesebb értelmében. Nem sétaprogram, sőt még csak nem is csajos progi. Simán progi, aminek jelentése Kevin szerint is évről évre egyre nehézkesebben érthető. Amit e stílus égisze alatt mostanában elkövetnek, az egyenesen katasztrofális hatással lehet az érzékenyebb, csak a minőséget átengedő hallójáratokra.Természetesen a kivételek sokasága beragyogja a progressive house haldokló csillagait, és akárhogy is alakul a jövő: minden magyar sikernek örülni kell.

“Oakenfold magyar progit favorizál”

Paul Oakenfold

Szóismétlés nem szép dolog, illene tudnom. Viszont most muszáj lesz harmadszor is elkövetnem. Van ugyanis a fent említett, immár korosodott, zeneileg kiforrottabb Kevin Saw, aki pillanatok alatt (mindösszesen 10-12 év áldozatos munka után) bepöccintette magát Oakenfold szívébe. Viccet félretéve, a jelentősnek mondható Balkan Connection kiadó „Balkan Connection VA – Connections XIII válogatásában, decemberben beválogatta Kevin Saw – Motion Feat Shedashe (Original Mix) című dalát. Ezt követően az Armada Music felkérése következett, miszerint Paul meg kívánja jelentetni a zenét saját DJ Box válogatásában, áprilisban.

Ezzel még nem volt vége, saját felkonferálás következett a zenéhez, a kiadó pedig megerősítette, hogy a Perfecto Records címke alatt újra megjelenik a muzsika.

Ezúttal azonban, mint Paul Oakenfold April DJ Box egyik muzsikája! Az anyag már elérhető április 4-től az iTunes és Beatport portálokon.