Viharral érkezik az új Compact Disco lemez – The Storm

Kezdődhet a visszaszámlálás! Kevesebb mint egy hónap múlva megérkezik az ősz legnagyobb vihara, a The Storm. A Compact Disco legújabb stúdióalbuma rendkívül ígéretes, elég meghallgatni a zenekar nyári slágerét, a „We Will Not Go Down”-t vagy a legújabb pörgős party dalt, a „The Storm-ot”. A trió a szívét-lelkét beletette az albumba, a zenekar dj-je, Lotfi Begi elárulta: rengeteget dolgoztak a lemezen, de már nagyon várja, hogy végre más is a kezébe vehesse a viharos művet. – Azt gondolom, hogy nagyon eklektikus lesz ez az albumunk, a legsokszínűbb, amit valaha csináltunk. Lesznek rajta pörgős dalok az eddig megismert kettőn kívül, de természetesen líraibb, lassabb hangvételűek is. Ráadásként pedig olyan újdonságok, amelyeket tőlünk még nem hallhatott a közönség.

Természetesen a The Stormból elkészült egy videóklip is Miki357 rendezésében, aki elárulta, a szöveg meghallgatása után rögtön tudta, hogy fog kinézni a pár perces videó.
– Először csak a dal szövegét kaptam meg és akkor rajzolódott ki bennem ez a videó. Valahogy ez a hangulat jött át nekem és akkor találtam ki ezt – árulta el a rendező, akinek a Compact Disco a történetének talán a legviszontagságosabb forgatását köszönheti.

– Maratoni klipforgatás volt ez a maga 22 órájával. Reggel 6-kor kezdődött a Rukkel-tónál és hajnalban egy csepeli gyártelepen fejeztük be – árulta el Walkó Csaba, a frontember, akire a többiekkel együtt több ezer liternyi víz zúdult esőként a közel egy teljes napig tartó forgatás alatt. A fiúk, azaz Walkó Csaba, Lotfi Begi és Pál Gábor mellett néhány gyerek és felnőtt, egy dobermann és persze a vihar is főszerepet játszik a legújabb videóban, amely egy ember életét meséli el.

– A klip valójában egy kisfiú életét mutatja be a kezdetektől egészen a végig, de természetesen többféleképpen is értelmezhető a történet, döntse el mindenki maga, melyiket látja bele. Nagyon jól éreztem magam a forgatás alatt, egy nagyon profi stábbal dolgoztunk együtt és a végeredményt látva azt kell mondjam, hogy a casting is nagyon jól sikerült – vélte Begi.

Pál Gábor billentyűsnek szintén emlékezetes élmény marad a maratoni klipforgatás.

– Minden tiszteletünk és köszönetünk a stábé, nem beszélve szereplőinkről, akik mind hősiesen helytálltak. Még Savon, a nagyon profin kiképzett és idomított kutya, aki nem volt dühös, hanem parancsszóra kezdett harciasan viselkedni. Mindhármunknak van kutyája, úgyhogy számunkra ő volt a forgatás sztárja, nem féltünk tőle, hanem egyfolytában simogatni próbáltuk. A helyében ezt annyira nem élveztem volna, de mivel egy szuper jól nevelt kutyáról van szó, „udvariasan tűrte” – nevetett Gábor.
Persze nem mindenki úszta meg egészségesen a klip elkészültét, Walkó Csaba köszönhetően a műesőnek, napokig küszködött a megfázással a forgatás után.

– Nagyon vizes lettem, de mindent az ügy érdekében! Fáztam utána, de nem csak én, sokan megáztak a statiszták közül is. Le a kalappal előttük és persze a stáb előtt, csodálatos profi klipet hoztak össze. És ezért megfázni is érdemes volt – nevetett Csaba.