Új albummal jelentkezik Kölsch

A 2013-as nagysikerű bemutatkozó albuma után idén újabb lemezzel jelentkezik a dán Kölsch. Mielőtt bárki azt gondolná, nem egy fiatal dj-ről van szó, hiszen már két évtizede mozog a pályán, csupán korábban más neveken lépett fel, valamint nem adott ki nagylemezt, csak egy-egy dalt.

A Kölsch név azonban bejött neki, így az 1977 után idén újabb évszámos albumot ígér, ezúttal 1983-ba szeretne meghívni minket. Az évszám pedig a gyerekkori családi nyaralásait idézi, ugyanis ezek az európai utak adják az inspirációt a számok megírásakor.

„A legtöbb korai zenei emlékem ezekből az utakból fakad, mikor végighallgattuk apám kedvenceit a kocsiban. Aztán mikor lett egy walkmanem, már összeállíthattam a saját kedvenceimet, ekkor lépett be az életembe a korai electro és hip-hop. Apám persze nem szerette ezeket, így csak a fülemben szólhatott, a kocsink magnóján nem.”mesélt élményeiről.

Az 1983-on közreműködik majd még Gregor Schwellenbach, Waa Industry és Tomas Høffding is és június 8-án érkezik a boltokba. Két szám már április 20-án meghallgatható lesz az albumról, azokat ugyanis a kiadó már egy válogatáson piacra dobja. Addig is hallgassátok meg a DerDieDas című dal beharangozó részletét.

https://soundcloud.com/kolsch/derdiedas