Magyar techno, tengerentúli kiadó

A nemzetközi trance és techno berkekben is nagy figyelemmel követett amerikai Lunary Records újra magyar vonatkozású kiadvánnyal jelentkezik.

Egyre sűrűbben ad hírt a magyar média techno producerek nemzetközi sikereiről. Szinte hétről hétre röppennek fel hírek külföldön turnézó hazai DJ-kről, illetve olyan kiadványokról melyeken magyar tehetségek zenéi szerepelnek. Jelen esetben VDN System tett eleget, egy a szuperkontinensről érkező szerződés kötelezettségeinek.

press vidoven 2

VDN System és a Lunary Records már több közös projecten vannak túl. A fiatal magyar producer remixet készített többek között Quentin Dourthe-nek, valamint egy szóló megjelenés is napvilágot látott “On a dark rainy day” címmel tavaly novemberben a Lunary kiadó gondozásában. Emellett, a VDN Systemhez köthető “Vidoven” trance alteregóval ugyancsak remekelt tavaly júliusban a kiadónál egy trance kiadvánnyal. Hallgassátok a legfrissebb VDN System tracket, és a hozzá készült átdolgozást:

VDN System techno trackjeiben mindig lehetett érezni a trance iránti vonzalmat. Az “Ooyah” groove-os alapját, a VDN-re jellemző hangminta használat és effektezés dobja fel, mely hangzás tipikusan egyedi “VDN soundot” kölcsönöz a tracknek. A hétfőn megjelent zenéhez az argentín Martin Kinrus készített egy hangulatában kicsit sötétebb átiratot. A original verziót és a remixet már a megjelenés előtt olyan arcok supportálták, mint Paco Osuna, Joseph Capriati, vagy a nemzetközi szcénában egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Ruiz Sierra.

VDN System - Ooyah [Lunary Cover]

“Egy három kiadványról szóló szerződést kötöttünk még tavaly ősszel a Lunary Records vezetőjével, melyből ez a második kislemez. Nagyon izgalmasnak tartom a közös munkát ezekkel az amerikai srácokkal, hiszen teljesen másképpen állnak a zenéhez mint mi Európaiak. Örülök, hogy még ha kicsikét is, de én is részese lehetek az európai techno, tengerentúli térnyerésének.” – mondta VDN System a megjelenése kapcsán.

Itt tudjátok megvásárolni a kiadványt:
http://btprt.dj/1bbXKzD

Linkek:
https://soundcloud.com/vdn-system
https://www.facebook.com/vdn.system.official
https://www.mixcloud.com/vdn-system/