Hello trance, hello techno!

Milyen lehet az, amikor egy tapasztalt trance producer/dj visszakanyarodik az alapokhoz és a trance esszenciáját, techno alapokra ülteti? Egy borús, esős napon kiderül.

Vidovenről számos fórumon és oldalon olvashattatok nemzetközi megjelenései és hazai fellépései kapcsán. Kis hazánk legnagyobb trance rendezvényein vendégszerepelt és publikált már számos kiadványt aránylag nagyobbnak mondható külföldi kiadóknál. Most úgy alakult az élet, hogy visszakanyarodik az alapokhoz, és új alteregóval, de az évek produceri tapasztalatával erősítve szólítja meg a techno nemzedékek nemzetközi és hazai közönségét.

OADRD-Facebook

VDN System első trackjének köszönhetően egy három kiadványról szóló szerződést írhatott alá az amerikai Lunary Records-nál, melynek első állomása az “On a dark rainy day”. A kiadványon egy remix szerepel az original track mellett, melyet az ugyancsak trance berkekben ismert holland származású, de Amerikában tevékenykedő Phynn készített, aki nem mellesleg a kiadó tulajdonosa és alapítója. Ezeddig a Lunary Records és a Phynn név is csupán a trance rajongóknak csenghettek ismerősen, ugyanis a kiadó feje csak idén kezdett el a techno felé kacsintgatni. Az új elképzelésekhez és új projectbe a kiadó legtehetségesebb producereit szerette volna bevonni, melynek nyomán került szóba a kiadó A&R menedzserénél Vidoven neve, aki már akkor bőven dolgozott techno projectjén. Így értek össze a szálak és a született meg a szerződés melynek első gyümölcsét itt hallhatjátok.

“A techno mindig szívügyem volt, de a trance-ben találtam meg igazi önmagam. Azonban az ember mindig változik és ez a változás utolért engem is, így visszakanyarodtam az alapokhoz, ahonnan minden indult.” – mondta VDN a stílusváltással kapcsolatban.

Az “On a dark rainy day” esetében VDN le sem tagadhatná, hogy hosszú éveket töltött trance berkekben. Habár nem a klasszikus trance jegyeket hordozza a zene, mégis érezhető benne az az effekthasználat és hangzásbeli esszencia, melyek a trance meghatározó elemei. Ez az zene a két stílus igazi örömgyermekeként fogható fel, hiszen dinamizmusa és “grúvissága” a technoé, azonban a visszafogott dallamossága és atmoszférája a trance-é. A kiadvány November 3-án jelent meg digitális formában, de már a hivatalos megjelenés előtt pörgette az original verziót Joseph Capriati, a közkedvelt olasz csődör. Várjuk VDN System következő megjelenéseit is, hiszen ha ezt az egyedien vegyes vonalat viszi tovább, akkor egy újabb színfolttal gazdagodhat tartósan a magyar techno kultúra.

Itt tudjátok támogatni az előadót:
http://btprt.dj/1wXRP8g

Linkek:

https://www.facebook.com/vdn.system.official

https://soundcloud.com/vdn-system

http://www.mixcloud.com/vdn-system/>