Frankie Knuckles szíve halála után is a house-ért dobog!

Frankie Knuckles válogatás érkezik jótékonysági céllal.

Tavaly március 31-én hunyt el kettes típusú cukorbetegség szövődményének következtében a house zene egyik legnagyobb sztárja és népszerűsítője, Frankie Knuckles. Emléke előtt tisztelegve idén áprilisban napvilágot lát egy posztumusz válogatás, melynek bevételét jótékony célokra fordítják majd.

Knuckles még a halála előtt kezdett el dolgozni a válogatáson, eldöntötte, mely dalokból szeretné összeállítani az egész karrierjét bemutató korongot. Aztán a halála miatt elmaradt a kiadás, de most ismét teljes erővel dolgoznak azon, hogy összehozzák a projektet. A munkálatokat a Frankie Knuckles Alapítvány végzi, amit az Elton John AIDS Alapítvány irányít.

„Nagyszerű összeállítása ez Frankie munkásságának. Megmutatja a művészek iránt érzett lelkesedését és csodálatát. Az ő művei mindig a house zene alapját képezik majd, ahogy a belőle áradó energia is.” – nyilatkozta róla Sir Elton John, az alapítvány tulajdonosa.

„Kezdetben volt Frankie Knuckles. Az általa létrehozott mozgalom túllép a legendáján. Számtalan munkájának köszönhetően a mai napig szól a house, soul és disco a táncparketteken Teljességgel megtiszteltetve érzem magam, nem csak azért, mert hallgathattam és játszhattam a zenéjét, de azért is, mert együtt dolgozhattam vele.” – mondta a válogatást kiadó Defected kiadó vezetője, Simon Dunmore.