FehérCímke: A pí, és az Adriatique

Az Adriatique egy-egy megjelenése olyan nekem, mint a monumentális festmények. Órákig tudok gyönyörködve bolyongani a kidolgozott részletek között. Részletgazdag alkotásaik elsősorban a művészek szakmai felkészültségének az eredményei.

Természetesen ez maximálisan jellemző a készülödő remixekre is. A március 16-án landoló Of Norway szerzemény, a Spirit Lights körmére néztünk, 3 perc 14 másodperces időintervallumban.

Eleve a mű egészének a lényege, hogy ez most túlmutat a technikai bravúrok éltetésén.  Nehezen kódolható, mégis sallagmentes, közérthető laza örömzene. Fanyalogni pedig teljesen felesleges, pontosan azt kapjuk ami az önmagában nem túl sok erényt felmutató, eredeti zenével szemben elvárható.

Linnea Dale hangja minden kétséget kizáróan zseniális. Ez viszont 2014-ben sem, 2015-ben pláne nem ad el magától egy muzsikát.  A svájci újgenerációs Diynamic duó, az Adriatique ezért is némileg újragondolta a repkedő dallamokat.

A szintiszőnyegek a helyükön, a clave és a néhol üdítő színfoltként felbukkanó dob örömzenébe torkolló hangulatot kölcsönöz a Linnea Dale éteri vokáljaival felvértezett nótának. A beütőcinek, és shaker (amelyek csak alapkísérők természetesen) egyvelegével együtt csak úgy pumpálja magából az örömöt. Félve jegyeznénk meg, hogy szerintünk perka is bekerült a hangszerelések közé, ami a kongával együtt félelmetes hatást kelthet majd, akár már a Teslaban is.

Érződik, hogy a srácokkal a legjobb ami történhet, hogy hagyják Őket zenélni, senkinek sem megfelelve színvonalast alkotni.

A tavaszi-nyári szezon egyik legjobb reggeli kézfelrakása lesz ez, de simán előfordulhat, hogy a StayFly Tesla-s buliján is felpendítik a srácok! Itt: https://www.facebook.com/events/1524021604516159

10/7.5