Fehér Címke: Thyladomid debütálás: nincs szükség történetre, az érzés megadja azt!

Nincs is annál kellemesebb feladat, minthogy csarnoktechnon szocializálódott humanoidként egy Diynamic Music kiadványt elemezzek éjfél után negyvenegy perccel. A kihívások azonban mindannyiunkat boldoggá kell hogy tegyenek, ezért hát lássuk mit ad Thyladomid debütáló albuma.

Thyladomid ilyesfajta zenei premierje nem árt senkinek, és szájhagyomány útján terjed majd híre, hiszen túl sokat kínál ahhoz, hogy egy igazán széles közönségrétegnél (mainstream) sikert arasson. Sokkal inkább egy esetleges kultstátusz vár rá, bérelt hellyel az e ritkán gyarapodó megjelenések táborában. Tudatosság és koncepciózusság, pattan vissza minden pillanatban a gondolat, ahogy folynak a korántsem unalmas másodpercek zenehallgatás közben.

Thyladomid gyártani fogja az etalon albumokat, erre már most mérget vehetünk. Éljenezhetnénk ugyanis a vokális dolgok csodáit, a szinte kézzel rajzolt történeti-zenei áttekintést minden track alkalmával, de nem tesszük. A lemez teljesen magával ragadott, itt nincs értelme számokról beszélni vagy hangszeres teljesítményről firkálni.

Thyladomid ki merte magát bontakoztatni, művészi tehetségének minden apró vonulata cizzelláltan, kifinomultan érintkezik produceri énjével. Ez az album egy műalkotás, olyan, mint egy festmény, amiből nem szakíthatunk ki csak úgy egy darabot, az egész a lényeg. Azzal sem kell az olvasót fárasztani, hogy mennyire zseniális történet van kreálva az album köré. Nincs rá szükség, mert ezek érzések, nem történetek.

DIYNAMIC_logo

Thyladomid dallamai ugyanis szellemként bujkálnak egy olyan misztikus, vágyódással teli érzéssel párosulva, ami a legjobb sci-fi alkotások sajátja: ahol a fény-hang teremtette hangulat többet jelentett, mint ma a legtökéletesebb akármilyen effekt.

Nem véletlenül említettem a vágyódást: hol a lélek sötét bugyraiból, hol a történelem által fogva tartott ember érzés- béklyóiból, hol pedig az idő és tér csapdájából próbál szabadító kulcsként megtestesülni egy-egy track erejéig.

Nem véletlen tehát, hogy telnek a napok, és a naptár is egyre kevesebb üres hellyel rendelkezik.

Az INTERSTELLAR DESTINY ALBUM RELEASE TOUR-t minden klubber csöpögésmentesen, mégis érzelemdúsan kapja majd az arcába, eszetlen röfögtetés, hosszan misztifikált hangok és parasztvakítás nélküli színtiszta elektronika ez 16 kiváló érzéssel.

10/8.5

Thyladomid_-_Interstellar_Destiny_Cover

INTERSTELLAR DESTINY ALBUM RELEASE TOUR

06.02. Indigo, Istanbul (TR)
14.02. Tecnicolor @ Q21, Milan (IT)
15.02. Raum 38, Moenchengladbach (DE)
20.02. Odyssey, Beirut (LB)
21.02. Harry Klein, Munich (DE)
27.02. Watergate, Berlin (DE)
06.03. Brain Klub, Braunschweig (DE)
07.03. Mono Heidi, Aachen (DE)
12.03. O2 Night Club, Dubai (UAE)
14.03. Labyrinth Club, Antwerp (BE)
22.03. Loveland Weekender, Meerdal (NL)
27.03. BLOC, London (UK)
28.03. Bellevue, Zurich (CH)
04.04. Passage 46, Freiburg (DE)
10.04. Hertz & Seele, Nuremberg (DE)
11.04. SQ Klub, Posen (PL)
17.04. Sirup, Zagreb (CR)
18.04. Kameleon, Solin (CR)
19.04. Sunday Beats, Belgrade (RS)
25.04. Skala, Bielefeld (DE)
30.04. Heinz Gaul, Cologne (DE)
08.05. Weidendamm, Hanover (DE)
09.05. Ludwig, Wuerzburg (DE)
16.05. RAUM 38, Moenchengladbach (DE)
23.05. Rondel, Bern (CH)

CONNECT:

https://pro.beatport.com/artist/thyladomid/81091
http://diy-booking.com/?dj=82&name=THYLADOMID&ct=dates
https://www.facebook.com/Thyladomid.music
https://www.youtube.com/user/Thyladomid/videos?view=0&flow=grid

www.diynamic.com
https://www.facebook.com/DiynamicMusic
https://www.youtube.com/user/diynamicmusic?feature=mhee