Caspa sötét rave remixet készített a Prodigy dalából

A dubstep legenda legújabb albuma, az 500 előző hónapban jelent meg Caspa saját kiadója, a Dub Police gondozásában és sokan a műfaj nagy alakjának visszatéréseként emlegetik már most. Benne van a klasszikus csiszoló hangzásvilág is, amit a nyugat-londoni DJ-ől elvárnánk, de egyben újfajta zenei irányok is felfedezhetők benne.

Olyan albumot akartam csinálni, ahol semmiféle elvárás, vagy nyomás nincs bennem. Meg akartam mutatni, hogy milyen is vagyok, anélkül, hogy bármilyen irányra vagy stílusjegyre oda kéne figyelnem. Nem slágereket és nem is rádióbarát dalokat akartam készíteni.” – mesélt az album készítéséről egy interjúban.

Az 500 méltó folytatásaként az első újonnan megjelent dalához egy hasonlóan megosztó és a trendeket figyelmen kívül hagyó angol formációhoz fordult, a Prodigy-hez. A The Day Is My Enemy átdolgozása egy igazi stilisztikai kaland volt Caspa számára, aki jelenleg azon dolgozik, hogy minden eddiginél színesebbé tegye hangzását.

Nem ismerek olyan zenészt, főleg a dance szakmában, akire ne lett volna hatással a Prodigy munkássága. Van egy nagyon erős és sajátos hangzásuk, amivel szinte lehetetlen versenyezni, mégis nagyon élvezetes dolgozni vele a stúdióban. Az eredeti tempója 120bpm, míg én általában 140-el dolgozom, de ezúttal nem tudtam kedvemre változtatni rajta, mert pont ettől volt olyan lassú és lomha, mégis éles, az a tipikus Prodigy dal, ezért inkább hagytam a szokásos felvezetést és a dubstep közhelyeket. Helyette megpróbáltam beleépíteni egy teljesen új részt, egy második drop-ot, ami duplájára gyorsítja a számot, majd visszaveszi a felére. Mindezek mellett egy régi fellépésükből is használtam fel anyagot, amikor Maxim a közönséghez beszél: all my warrioirs in the front… all my fighters in the middle. ” – mondta Caspa a remixről.

(Thump)