A hónap kollaborációja Jean-Michel Jarre-ral

Az ez évi “hihetetlen kollaboráció” díját valószínűleg jogosan érdemli ki a következő két művész. Jean-Michel Jarre, az ikonikus francia elektronikus zeneszerző és Edward Snowden, a hírhedt amerikai informatikus szakember ugyanis közös zenét készít.

A track az “Exit” címet kapta, és Jarre új albumán fog megjelenni, az Electronica Volume II: The Heart of Noise-on. Jarre több neves művésszel is együtt dolgozott új albumának elkészítésekor, így Jarre mellett hallhatjuk még a Pet Shop Boys, Gary Numan és a híres rapper, Peaches hangjait is az új lemezen.

Jarre a The Guardian-nek adott interjújában így mesélt az albumról és a Snowdennel való együttműködésről: “Az egész Electronica projekt a technológiával való kétértelmű kapcsolaton alapszik: az egyik oldalon ott van nekünk a világ a farmer zsebünkben, a másik oldalon pedig folyamatosan kémkednek utánunk. Írtak már zenéket a technológiával való erotikus kapcsolatról, arról, hogy mennyivel nagyobb gyengédséggel érintjük meg a telefonjainkat párjaink helyett, a CCTV ellenőrzésekről, és a Tindr korabeli szerelemről. Így tűnt a legmegfelelőbbnek együtt dolgoznom egy személlyel, aki nem zenész, de mégis egy olyan alak, aki tökéletesen szimbolizálja ezt az őrült kapcsolatunkat a technológiával.”

Az Electronica Volume II: The Heart of Noise május 6-án jelenik meg.

(Deephouseamsterdam)