18 év után itt az első E-Dancer dal

Kevin Saunderson vitathatatlanul a technó zene egyik legnagyobb úttörője, a detroiti szcéna alappillére, aki számtalan álnéven jelentetett meg zenét az elmúlt évtizedek során. Az egyik ezek közül az E-Dancer, amit már 18 éve nem használt, de most végre leporolta és kiadott egy elképesztő mixet.

A Foundation igazi meglepetésként érhette még a legnagyobb rajongókat is, de egy biztos, hogy csalódást ezúttal sem okozott az amerikai legenda. Az első pillanattól beszippant a szám hangulata, majd sokkol a skizofrén dobütemek kavalkádja, végül pedig földhöz vág a sötét szintetizátorok övezte furcsa énekhang.

Azok számára, akik nem ismerik közelebbről a DJ munkásságát, de szeretik Boys Noize, REZZ és Gesaffelstein zenéjét, azok is bátran rákattinthatnak a dalra, hiszen az egyetlen közös vonás mindannyiukban az Saunderson, mint ihletforrás és követendő példa.

Bár már évtizedek óta a szakmában mozog és sosem pihent túl sokat, mégis a mai napig képes újszerű dolgokat összehozni, így a Foundation masszív rajongóknak és újoncoknak egyaránt egy friss és eredeti dalnak ígérkezik, reméljük most nem kell újabb 18 évet várnunk a következőre.

A kiadvány egyébként július hatodikán jelenik majd meg hivatalosan a zenész kiadójánál, de a Soundcloud jóvoltából már most meghallgathatjátok a dalt.

(MagneticMag)