(x) „Kitartás, az önmérséklet és a mértékletesség” – interjú a 7. szülinapját ünneplő LavaLava-val

(x) „Kitartás, az önmérséklet és a mértékletesség” – interjú a 7. szülinapját ünneplő LavaLava-val

Létrejöttük óta a LavaLava kétségtelenül a budapesti éjszaka egyik meghatározó szervezőcsapatává vált néhány fiatal DJ-ből, akik azóta közel félszáz olyan világsztárt hoztak el Magyarországra, akik addig még soha nem játszottak hazánkban. Most, a 7. születésnapjuk előtt sikerült elkapnunk őket egy rövid interjú erejéig, ahol az elmúlt évekről, emlékekről, és terveikről faggattuk őket.

7 év hosszú idő, gyerekek ennyi idősen már iskolába járnak. Mit tanultatok ebből a 7 évből?

Valószínűleg pont azokat a dolgokat, amiket minden gyereknek meg kell tanulnia: megtapasztaltunk egy csomó dolgot a saját bőrünkön. Volt, hogy jól ment a szekér, elhittük, hogy „miénk a város”, hogy mi vagyunk a szakma csúcsa – természetesen ekkor jöttek a legnagyobb bukók. Ha össze kéne foglalni, akkor talán a kitartás, az önmérséklet és a mértékletesség az három legfontosabb dolog, amit kezdünk elsajátítani.

Rengeteg világsztárt hoztatok el elsőként Magyarországra. Melyek voltak nektek a legemlékezetesebbek?

Igazából mindegyikre nagyon büszkék vagyunk, mert a 47 külföldi fellépőnkből 45 nálunk játszott először Magyarországon, így nekik is élmény és kihívás volt az adott buli. Az első Corvintetős Max Cooper buli eufóriája, az ifjú Matador 2010-es A38-as pörkölése, Deetron 5 deckes szettje mind-mind meghatározó zenei élmény volt. De rengeteg mosolygós emberi szituáció is volt; például amikor Axel Boman a kutyánkkal aludt, Matthias Meyer 24 óra alatt 3 budapesti bulit (egy 12 órás daytime open airt – egy éjszakai bulit – és az aftert) partizott át, vagy amikor a pécsi piacon, egy mámoros reggelen Re.You véletlenül megszegte vegánista fogadalmát.

Hogy alakult a karrieretek? Volt, aki segített nektek, vagy mindent magatoktól tapasztaltatok ki?

Sok segítséget eleinte nem kaptunk, ami érthető is, hiszen miért is kaptunk volna a régiektől egy új terepen, így a saját erőnkből próbáltunk előrelépni. Aztán szépen lassan, a kellő tiszteletet megadva a „nagy öregek” felé elfogadott minket a szcéna, és ez nagyon jól eső érzés. Óriási töltést adott nekünk az, hogy azok a lemezlovasok és szervezők, akikre felnéztünk/felnézünk, egy idő után partnerként tekintettek ránk és elfogadtak minket, lehetőséget adtak és adnak nekünk a rendezvényeiken, és szívesen dolgoznak velünk.

Hogy állnak most a dolgok a LavaLava háza táján?

Gőzerővel készülünk a pénteki szülinapi bulinkra, a válaszainkat is csak most tudtuk megírni (csütörtök hajnali 5:34 – a szerk.), akkora a pörgés – de így legalább minden rendben lesz egy méltó születésnaphoz.

Amit a Corvintetőn fogtok ünnepelni. Mit lehet tudni a buliról?

Az év közben esedékes bulijainkra mindig igyekszünk aktuálisan pörgő hazai / nemzetközi vendégeket hívni, amivel most, a szülinap alkalmából határozottan szembemegyünk. Egész éjszaka a rezidenseink játszanak speckó szetteket az elmúlt évek kedvenc zenéiből. Hitparade lesz a javából!

Mik a terveitek a jövőre nézve?

Van már pár lekötött nevünk az idei évre, de ezekről még nem kapnánk le a fátylat. Igyekszünk a továbbiakban is befutás előtt álló, még éppen elhozható fellépőket bemutatni a magyar közönségnek. Továbbá valamelyik rezidensünkből is szeretnénk „kicsászározni” az év végéig egy lemezmegjelenést, úgyhogy idén sem fogunk megállni, ezt bátran állíthatjuk.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Legendary Moments pres. Darin Epsilon & Fernando Ferreyra