Sven Väth kitüntetést kap Ibizán

Sven Väth kitüntetést kap Ibizán

Az International Music Summit egy Pete Tong által alapított elektronikus zenei konferencia Ibizán. Az eseményt minden év májusában rendezik meg és két napig tart, ezzel elindítva a nyári szezont a partyszigeten. Idén a német techno éllovasa, Sven Väth és az általa alapított Cocoon kapja majd az IMS Legend díjat.

A rangos elismerés mellett, mint minden konferencián, itt is lesznek ismert előadók, akik válaszolnak a közönség kérdéseire, mesélnek magukról és sikerük kulcsáról. Mellettük azonban a szakmában fontosnak számító is képviseltetik magukat, ezúttal a Soundcloud, az SFX, az Ultra Records, a Melt! Festival és a Black Butter Records vezetői látogatnak el Ibizára.

Az előadók közül egyelőre Carl Craig és UNER lett bejelentve, valamint a Meet the Team program keretében a Damian Lazarus & The Ancient Moons csapatával ismerkedhetnek meg a résztvevők.

A panelek között idén is lesz Detroit Love, ami a techno köré épül, Back to Live, ami az élő zenélésre fókuszál, de a szakmában egyre súlyosabbnak számító droghasználat is terítékre kerül. Mindezek mellett a Spinnin Records és a Beatport segít eldönteni, hogy meg lehet e venni a sikert, WME és a Bullit Agency pedig a szerzői jogok problematikáját tárja majd fel a remixek világában.

A konferencia legfontosabb része azonban Sven Väth kitüntetése lesz, aki 16 éve megrendezte az egyik első techno bulit a szigeten, azóta pedig Ibiza egyik legfontosabb arca lett Cocoon nevű bulisorozatával. Az IMS Legend díjat május 19-én veheti majd át a Legend’s Dinner nevű eseményen, míg a konferencia másnap indul majd a Hard Rock Hotel-ben és 22-ig tart.

Jegyvásárlási lehetőség, valamint további információk az esemény hivatalos oldalán.

http://www.internationalmusicsummit.com/ibiza