Ibiza mindent túlél

Ibiza mindent túlél

Az IMS egyik csúcspontja minden évben az Ibiza jövőjéről folytatott vita, amit a szerencsétlen kora reggeli időpont ellenére sokan meghallgattak. A vitát az Ibiza Spotlight vezetője, Grego O’Halloran tartotta és nagyon érdekes kérdéseket, problémákat vetett fel a bulisziget jövőjével kapcsolatban. Előadása közben több ismert személy is csatlakozott hozzá, például a We Love vezér Darren Hughes, a Defected alapítója, Simon Dunmore, Marco Carola Music On nevű ibizai rendezvényének a szervezője, Ernesto Senatore, valamint a Cafe Mambo egyik főszervezője, Christian Anadon.

Részegeskedés, verekedés, lármázás – San Antonio védelme

cafe-mambo-ibiza-vip-7

A történelmi város és körzet elég kétes hírnévre tett szert az utóbbi időben az oda látogatók viselkedése miatt. A Cafe Mambo azért még mindig nagyon megy a környéken, a közösségi médiákon keresztül közel megszázszorozódott a látogatók száma. Christian Anadon azt is elárulta,hogy őt nem zavarja az új generációk megváltozott szokáskultúrája, például hogy a boltból megvásárolt olcsó alkoholt isszák a buli előtt az utcán, ahelyett, hogy bent fogyasztanának. Még fiatalok, alig van saját pénzük, életükben először jöttek ide, hagyni kell őket kibontakozni. Nem engedhetik meg maguknak, hogy rendszeresen eljárjanak a Space, az Amnesia, vagy a Pacha drága bulijaira, így valamiféle alternatívát keresnek a városban, így ők lehetnek San Antonio jövője.

A közönség kérdésére, miszerint a Mambo segít-e a közeljövőben a régió kevésbé szerencsés szórakozóhelyein, azt válaszolta Anadon, hogy ahhoz nekik maguknak kell először befektetniük egy kis pénzt, hogy legyen min fejleszteni. Tehetséges előadók, jó szervezők, ütős hangcucc, sajnos manapság rengeteg pénz kell egy ilyen hely üzemeltetéséhez.

A We Love költözése

event_home_WeLove

A We Love kapcsán a tizenöt évnyi legendás bulisorozat Space-ből a Sankeys-be költözése volt az egyik legfontosabb téma, hiszen ez megbolygatta az egész szigetet irányító fejeseket is. Hughes indoklása szerint ennek nagyrészben személyes oka volt, ami ráadásul eléggé összetett is, de abban gyökerezett, hogy két éve a Broadbent házaspár, akikkel sok évig együtt dolgoztak, kiszálltak a projektből, rá egy évre pedig átment a Sankeys-be dolgozni Danny Whittle is, akivel a kezdetektől csinálták a We Love bulikat. Az új helyszín mellett szólt továbbá Hughes csodálata is, hiszen a Sankeys az egyetlen klub, ami kintről tört be a sziget zárt társadalmába.

A Defected fejlődése

Defected-Ibiza-Bomba-2013

 A Defected először átköltözött a szokásos Pacha helyszínéről az új Booom-ba, ami viszont idén zárva tart, így az Amnesia teraszára került át a Together programsorozat részeként. Simon Dunmore elmesélte, hogy ez mit is jelent pontosan a Defected számára és mik voltak a változás okai.

A Pacha szervezői azt mondták nekünk, hogy a bulijaink nem elég népszerűek és életképesek, aztán befoglalták a DJ-inket nélkülünk. Sok klub csinálja azt, hogy ha meg tud szervezni egy bulit a közvetítők nélkül, akkor megpróbálja őket kizárni. Aztán amikor átkerültünk a Booom-ba, ami egy totál új helyszín volt, az emberek mégis mindig eljöttek, kíváncsiak voltak ránk.” – meséli a kiadó vezetője, majd azt is hozzátette, hogy a szigeten uralkodó belső politika tehet róla, hogy az új klub végül nem működött.

A legnagyobb probléma a sziget klubéletében

ibiza-party-people-background

A beszélgetés lezárásaként mindannyian elmondták, hogy szerintük jelenleg mi a legnagyobb probléma, amivel a sziget klubéletének meg kell küzdenie. Mindannyian egyetértettek abban, hogy a szervezőknek el kell fogadnia a sokszínűséget, a többi klubot és a különböző stílusokat.

Az emberek túlreagálják az egészet, azt hiszik, hogy Ibiza az EDM kultúráról és a nagy klubokról szól, de a sziget túlél mindent, legyen az jó, vagy rossz!” – nyilatkozta Darren.

A célkitűzés tehát egy elfogadóbb közösség, a zenei kínálat bővítése ezáltal pedig egyre szélesebb közönség elérése lesz a helyi szcéna számára a követező években.

(Pulse)