Híd épül Ibizára

Híd épül Ibizára

[dropcap size=small]A[/dropcap] két közeli sziget, Ibiza és Formantera vezetői végre megegyeztek a régóta napirenden levő ötletről, miszerint építenek egy hidat kettejük közé.

Mivel mindkét szigeten megnőtt a turizmus mértéke, és manapság a látogatók nem csak egy helyre szeretnek eljutni, hanem a pénzükért minél többet akarnak megtapasztalni, ezért Ibiza és Formantera vezetői zöld utat adtak a régóta tervezett projektnek, miszerint építenek egy hidat a két sziget közé. A költségvetés tervezett mértéke egy milliárd euró, ami a legnagyobb befektetés a Baleár-szigeteken a 2003-as mallorcai alagút elkészítése óta.

A munkálatok jövő augusztusban kezdődhetnek meg és Salinas déli pontját kötik majd össze Es Pujols-szal, de lenne egy szervizpont Isla de Espalmador szigetén is. Korábban szóba került egy diszkó üzemeltetése is a hídon, de ezt egyelőre nem jelentették be, az azonban már szinte biztos, hogy a szervizponton lesz sushi és cocktail bár, valamint megerősítette azt is, hogy tervben van egy VIP sáv 30.000 eurónál drágább járművek részére.

„Most gondoljatok a világ legismertebb partiállomásaira a világon. London, Berlin, Los Angeles, San Francisco. Mindegyiknek van hídja. Ha Ibiza nemzetközileg is versenyben akar maradni és továbbra is idevonzani az embereket, akkor az életképesnek maradás versenyében szükségünk van egy hidra.” – nyilatkozta inspirációjáról Cristobal Renderos, a híd tervezője. Az építmény nevéről eddig nem lehet tudni semmit, de állítólag olyan lehetőségek is felmerültek, mint a The Frankie Knuckles Memorial Bridge, PuenteLoco vagy a F*** Me I’m A Bridge. A híd a tervek szerint 2017 januárjára már el is készül, szóval mindenképp érdemes lesz a jövőben is ellátogatni a bulik szigetére.