(x) Bemutatjuk: Takács Árpád & Mészáros Béla

A Takács Árpád & Mészáros Béla egy elektro-instrumentál duó, amely 2008-ban alakult Szigetszentmiklóson.

A tagok 2006-ban találkoztak először Budapesten.Ekkor már felmerült az együtt zenélés gondolata, de csak 2007 végén következtek a közös próbák, amelyből 2008 nyarára megszületett első munkájuk, akkor még Embryo név alatt.

Ezekben az időkben számtalan banda felállásuk és sok hullámvölgyük volt, ám mindezek csak abban erősítették meg őket, hogy ketten kell folytatniuk.

Ezzel megalakult a Reality Rising (Valóság Hajnala) 2008 szeptemberében.

A számírás pár hónappal később, novemberben kezdődött, gőzerővel zajlottak a munkálatok, ám közben 2009 februárjában megtartották az első két bemutatkozó koncertjüket. Később még ebben az évben két újabb koncertre került sor, amelyben bemutatásra kerültek olyan ötletek, amelyek csak évekkel később lettek rögzítve.

Egész éves munkát követően 2009 decemberében befejeződött a ‘Reality Rising LP‘, amely tíz számot tartalmazott.

A teljesség érzése azonban még ezzel a lemezzel sem volt meg, így 2010 nyarán néhány újabb próbakoncert után, a 2009-es LP számai ismét átdolgozásra kerültek, és mellé további számok érkeztek.

Az újabbnál újabb számötletekkel és a már magyar nyelvű dalszövegekkel, a gitár és ének központúság, a rendkívül változatos dinamika, a spirituális énektémák és erőteljes hangulatképek, a zene fő jellegzetességeivé váltak.

Ahogyan az elképzelések egyre mélyültek és komolyodtak, úgy felmerült a névváltoztatás kérdése is.

2010 őszére az alapkoncepciók elérték végső formájukat, és megkezdődtek egy leendő albumkivonatnak minősülő kislemez munkálatai EG0 név alatt.

Kisebb-nagyobb megszakításokkal 2011 áprilisa és 2012 márciusa között zajlottak a felvételek az ország számos pontján.

A 2012-es ‘Negyedik állapot EP‘ pedig már az új névvel, ‘Takács Árpád & Mészáros Béla‘ – ként jelent meg.

2013-ban egy új hangzásban egy új hangszerelésben, a maguk által elektroinstrumentálnak elnevezett műfajban érkezett egy szám a formáció első videoklipjével ; a “Rendíthetetlen“-nel, amely magával hozta a formáció képi és írásos szimbólumait.

A két állandó tag Takács Árpád (26) & Mészáros Béla (26) végleg eldöntötték, hogy duóvá válnak, és elkészítették a Magyar Tengeren nagylemezt, amelynek megjelenése 2015-ben várható.

2014 Januárjában megjelent a Rendíthetetlen DVD, az első videointerjúval.

Februártól indult a már meglévő számok áthangszerelése, és egy hosszabb felkészülés vette kezdetét az elkövetkezendő fellépés sorozatokra.

A dalokat most már ketten adják elő egy új, gitárokhoz kifejlesztett midi szintetizátorral és billentyűs midi vezérlővel.

2014 augusztusban jelent meg az Alakváltók klip és már folynak a munkálatok a legújabb 7 számos dupla közép lemezen, melynek címe Másvilág lesz és várhatóan 2015-ben jelenik meg. Szeptemberben fennállásuk 6. évfordulóján készült és jelent meg az ‘Dalok egy Másvilágból‘ esszé rólunk, Halmi Tibor író jóvoltából.

2015 Januárjában megjelent a Másvilág videoklip, a Rendíthetetlen újrakevert verziója és számos, az új stílusban született dal.

Lemezek:

2008 – Embryo – Mental Meltdown (Demo)

2009 – Reality Rising – Reality Rising (Album)

2011 – Takács Árpád & Mészáros Béla – Negyedik Állapot (Demo)

2013 – Takács Árpád & Mészáros Béla – Rendíthetetlen (DVD)

2014 – Takács Árpád & Mészáros Béla – Másvilág (Dupla-Középlemez)[Előkészületben]

2015 – Takács Árpád & Mészáros Béla – Magyar Tengeren [Előkészületben]

Oldalaink:

http://ta-mb.hu/

https://hu-hu.facebook.com/arpadtbelam

http://www.reverbnation.com/arpadtbelam

https://www.youtube.com/user/arpadtbelam

https://twitter.com/TAMB2014

https://soundcloud.com/arpadtbelam

———————————————————

Fellépési információk:

Takács Árpád – arpadtakacs88@gmail.com, 06 70 298 79 31

Mészáros Béla – meszaros.bela@hotmail.com, 06 70 355 22 08