Wu-Tang Clan (USA) júliusban a Budapest Park-ban!

Szinte nincs olyan, a hip-hop világát valamennyire is ismerő zenehallgató, aki ne találkozott volna a Wu-Tang Clan nevével, az 1992-ben alakult formáció ugyanis számtalan nagylemez, fellépés és szókimondó frázisokban bővelkedő rapsláger után ma megkérdőjelezhetetlenül trónol a műfaj dicsőségcsarnokában.

Az elmúlt években a zenekar körül felpörögtek az események, amelyek középpontjában leginkább a hét esztendő után kiadott friss stúdióalbum, a társaságot ismét összehozó A Better Toworrow állt, de a tagok részt vettek olyan nagy feltűnést és sajtóvisszhangot keltő vállalkozásokban is, mint a mindössze egyetlenegy példányban megjelenő, 88 évig kereskedelmi zárlat alatt álló Once Upon A Time In Shaolin nagylemez, a RZA által rendezett A vasöklű férfi című film vagy Ghostface Killah és az instrumentális jazz hip-hop BadBadNotGood kollektíva közös Sour Soul című idei kiadványa. A különböző hobbi- és szólóprojektek azonban sosem tudták elvonni a figyelmet a csapat közös erejének nagyságától, amit az sem akadályoz meg, hogy a tagok már negyven fölött járnak. A 90-es évekbeli csúcsperiódusuk ugyanis már történelmi magasságokba emelkedett, 2013-as Balaton Sound-fellépésükre pedig mind a nézők, mind a kritikusok pozitívan tekintenek vissza, az életmű pedig bőven tartogat annyi csemegét, amiből két koncertet is simán ki lehetne hozni. Ennek tudatában egyértelmű, hogy a Wu-Tang Clan még több mint húszévnyi kemény munka után is üt, élőben pedig garantáltan felperzselik majd a színpadot újabb itthoni látogatásuk során.

Fontos információ:

Az utóbbi hetekben felröppent a hír, hogy a Wu-Tang Clan elkövetkező európai koncertjeire, így a július 7-ei Parkos bulira néhány tag nem indul el. Sajnos egyértelmű válasz ezidáig nem érkezett a csapat menedzsmentjétől a pontos létszámot illetően. RZA állítólag részt vesz az eseményen,  és az ígéret szerint a többség itt lesz. Mint mondták, így is teljes értékű koncerttel érkezik a rapper klán, bemutatva legújabb lemezüket. Kiváncsian várjuk!

http://wutangclan.com/
http://www.facebook.com/wutangclan
http://twitter.com/wutangclan

Facebook esemény:

https://www.facebook.com/events/439784732861388/