Vigyázat: négyszer erősebb az eki Angliában!

Most, hogy az interneten, legális úton hozzá lehet jutni mindenféle dizájner kábítószerhez, a szigetország vegyészei elég versenyhelyzetbe kerültek. Ahelyett, hogy ők is különböző szemétből olcsó tablettákat dobnának piacra, inkább az extasy hatásáért felelős MDMA nevű szer mennyiségét növelték meg radikálisan, ami miatt még a rutinos használók számára is veszélyt jelenthet a megszokott adag.

A kábítószerek laboratóriumi vizsgálatára szakosodott Wedinos szakemberei hívták fel a figyelmet arra a jelenségre, miszerint a mostani extasy tabletták hatóanyaga akár a négyszerese is lehet a megszokottnak.

„Az extasyk még a rave korszak kezdetén, a nyolcvanas évek végén mindössze 70-80 milligramm MDMA-t tartalmaztak. Mostanra ez a szám megduplázódott, de találkoztunk már 270 milligrammossal is. Sokkal kisebb adag is elég ezekből ugyanazon hatás eléréséhez, ezt pedig sokan nem tartják be. Szeretnénk, hogy mindenkiben tudatosodjon ez a folyamat, hogy kevesebb is elég.”mondta a helyzetről a program vezetője, Josie Smith.